18 Yaşından küçükler hastaneye yalnız gidebilir mi?

585269

Decapat
MHRS'den kardiyolojiye randevu aldım. Sırtımın sol üst tarafında sol omuzumda ve ara ara göğsüme giren bir ağrı var. Daha önce perikardit geçirdim. Daha sonra ara ara giren küçük ağrılardan 2 kere daha ailemle doktora gittik ve sadece ekoyla bakılıp bişey yok deyip gönderdiler. Bugün saat 13:40 gibi bir ağrı başladı şu an saat 21:00 oldu ve ağrıdan kıvranıyorum. Perikarditim varken böyle bir ağrı yaşamadım anlatamam size. Ağrı sürekli dediğim yerlerde geziyor ve artık gerçekten dayanamıyorum 2 Majezik bir Arveles içtim bugün ağrı devam ediyor siz düşünün, ağrının zirve yaptığı saatte evdekilere acile gidelim dedim bir şeyin yok kafanda kuruyorsun dediler, psikolojik kafama takıyormuşum. Yarın boşluk buldum kardiyolojiye randevu aldım tek başıma gitsem sıkıntı olur mu? Not: 18'e girmeme 1 aydan az kaldı.

İlgili yasa gereğince hekimlerin yapacağı her işlem için şayet hasta 18 yaş altındaysa veli ya da vasisisin izninin alınması zorunludur. Ancak acil durumlarda veli yahut vasi izni olmadan da muayene yapılabilir.

Abi resmi şekilde zaten olmaz, bende biliyorum internetten bakmayı. Doktor insiyatif kullanır mı diye sordum yani aslında.
Doktor ile arandaki ilişkiye bağlı, ben olsam kullanmam.

Durumunu doktora anlat ailen ile gelemediğini vs. artık gerisi doktora kalmış büyük ihtimalle kendini düzgün ifade edersen sorun olmaz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı