Windows 11 sistemde "Winload EFI" hatası meydana geliyor

Claptonn

Hectopat
Daha fazla  
Bilgisayarım sorunsuz çalışırken bugün açtığımda ekteki hatayla karşılaştım. Bu mavi ekranda kalıyor ve tekrar dene dediğimde hiçbir şey değişmiyor. Kurtarma modu da aynı şekilde. ESC ise sadece BIOS'a atıyor. Problem donanımsal mı, yazılımsal mı anlamadım. EaseUS winrescue ile düzeltmeye çalıştık, harici bellek kullanarak, bir türlü başlatamadım onu da. Boot Priority'de ilk sıraya alıp reset atmama rağmen asla açmadı. Masaüstü bilgisayarım, sadece Power Supply'ı fazla sesli çalışıyordu. Bir de çok nadir tüm sistem donuyordu ve düğmeden kapatıp geri açtığımda her şey normale dönüyordu. Sizce SSD'deki verileri kurtarabilir miyim buradan?

Sistemim:
Anakart: Gigabyte B450M Gaming AMD Ryzen desktop 2000 ready AM4 socket.
Ekran kartı: Sapphire Pulse Radeon RX 570 overclock 4 GB GDDR5.
RAM: Corsair Vengeance LPX 2x8 GB 3000MHz DDR4.
PSU: Gamepower GP-550 80+ Bronze 550 watt.
İşlemci: AMD Ryzen 5 2500X Quad-Processor 8cpus 3.6 GHz.

Dosya Ekleri

• IMG_2280.jpeg
    IMG_2280.jpeg
    99,8 KB · Görüntüleme: 12
Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarın elektriği kesikken SSD'nin arkasındaki kabloları söküp tekrar sıkıca oturtun, ardından diski o kızağın (tepsinin) içine sabitleyip yerine sürün ki kablolar bir daha gerilmesin.

Kızakla yapamazsanız bile diski metal zemine düz yatırın, yeter ki havada sallanmasın.

Bilgisayarın elektriği kesikken SSD'nin arkasındaki kabloları söküp tekrar sıkıca oturtun, ardından diski o kızağın (tepsinin) içine sabitleyip yerine sürün ki kablolar bir daha gerilmesin.

Kızakla yapamazsanız bile diski metal zemine düz yatırın, yeter ki havada sallanmasın.
Her şeyi on numara yaptım ama olmadı hocam çözemedim, hala daha aynı hata ekranı değişen bir şey olmadı. Şimdi ne önerirsiniz?

Dosya Ekleri

• IMG_2297.jpeg
    IMG_2297.jpeg
    163,7 KB · Görüntüleme: 5

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı