180 derece direksiyon setini 900 derece yapmak

Yer
Würzburg, Deutschland
Daha fazla  
Aklıma garip bir fikir geldi, geçen elimde olan 180 derecelik direksiyon setinin içini merak ettiğim için açıp baktım, içinde tahmin ettiğim gibi bir potansiyometre vardı, normal potansiyometreler 270 derece olur fakat direksiyon 180 derece döndüyor, sonra aklıma bir fikir geldi içine aynı potansiyometrenim 10 turlu olanından koyayım dedim, Bu da 3600 derecelik potansiyometrenim 2400 derece olarak çalışması demek oluyor fakat bu değer de çok fazla, onun yerine içindeki potansiyometreyi ölçüp onun 2 katı değerinde olan bir 10 turlu potansiyometre koyarsam eğer 1200 derece elde etmiş olacağım ( teoride). Sizce yapmaya değer mi? Bu aralar maddi sıkıntı da olduğum için ve çok turlu potansiyometreler kargoyla 20 TL'ye denk geldiği için forumda bilen kişiler vardır dedim, sizce olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yani teknik olarak olur. Ama hassasiyeti 180 dereceye göre ayarlanmıştır büyük ihtimalle. Devre kartına müdahale gerekebilir. Yapsan bile oyunda 180 derece hassasiyetini alacağını sanmıyorum.

Her direksiyonda gerekmiyor diye biliyorum ama gerekirse ardunio ile halledilir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı