180 puan ile açık öğretimden bir bölüm yazılabilir mi?

Yazamazsınız. O uygulama TYT'de 200 ham puan ve üzeri olanlar için geçerliydi. Bu sene tekrardan sınava girmelisiniz.

@Poyraz Kuzgun kayıt olsa bile o puanla tercih yapamaz ki. TYT puanının bir sonraki sene geçerli olabilmesi için ham puanının 200 ve üzerinde olması gerekiyordu. Zaten o uygulama da kaldırıldı, 2023'ten itibaren kullanılamıyor olacak.
@polS aklınıza takılan farklı bir soru var mı? Yardımcı olabildim mi acaba?

Son düzenleme:
Baraj uygulaması kalktı diye biliyorum. Bu sene sınava girip 3-5 tane soru bilirsen herhangi bir açık öğretim bölümüne kaydolabilirsin.

@Poyraz Kuzgun kayıt olsa bile o puanla tercih yapamaz ki. TYT puanının bir sonraki sene geçerli olabilmesi için ham puanının 200 ve üzerinde olması gerekiyordu. Zaten o uygulama da kaldırıldı, 2023'ten itibaren kullanılamıyor olacak.
Yani demek istediğim en erken kayıt ağustosta zaten. Sınavda henüz olmadı, sınava girip kayıt yaptırabilir. Aöf kayıtları sınavdan önce olsa veya bu seneki sınav yapılmış olupta girmemiş olsaydı. Ozaman bu sorunun cevabını verebilirdik. Ha belki girip 180den daha düşük alacağını düşündüğü için geçen seneki puanı kullanmak adına böyle bir soru sorabilirdi. Yeni sistemde baraj da kalktı girip sallasa bence aöfe her türlü girer :)

@polS aklınıza takılan farklı bir soru var mı? Yardımcı olabildim mi acaba?
Hocam AÖF için ne kadar bir net yapmam gerekir? Hepinize teşekkür ederim yardımcı oldunuz bana. @Poyraz Kuzgun @558memoli

Son düzenleme:
Eskeden 14-15 net yaparsan yeterli oluyordu.

Türkçeden 10 tane matematik 2-3 diğer derslerden 4-5 çözersen tamamdır.
Aynen bunun gibi bir değer yapsan yeterli ben dgs ile geçtim. Tükçeden 10-15 arası Matematikten de 1 net felan yapmıştım. Aslında 1 neti de yapmazdım da bir önceki sene puanım açıklanmadı :)
Aöf'te sınava girsen yeter gibi bir durum var :) tercih yaparken benim bölümde kontenjan 800 küsür gözüküyordu sonra binlerce kişi kayıt yaptırdı. Bir sınırı yok gibi bişey puanın açıklansın yeter :)

@polS ortalama 20 net yapsanız yeterli olur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı