180 TL'ye SSD önerisi

Bütçe
180-300
Bu SSD nasıldır? Okuma yazma hızları iyi görünüyor.
Güzel, başka bir forumda birisi kullanıyordu ve memnundu. AS340'dan bir tık daha iyi bir model.
Maalesef DRAM yok diye biliyorum zaten bu bütçede indirim olmadan DRAM'li SSD almak çok zor. Bazı kesim biraz ısındığını söylüyor, tecrübe edemediğim için onun hakkında bir fikrim yok.

SSD Plus'u neden elediniz mesela. Bu tarz seçimlerde 2D, 3D NAND teknolojisine göre mi ayırıyorsunuz yoksa işlemcisinin Phison S10 olup olmadığına göre mi DRAM'e göre mi? Kıstaslar nedir? Direkt tier listten bakıp mı öneriliyor yoksa.
Kullanıcı yorumları hocam, kullanan herkes sorunlu olduğunu belirtiyor zaten (1-2 kişi istisna olabiliyor bazen) Onun dışında evet donanım özellikleri ve incelemelere göre gibi gibi.

AS350 geldi,

Almayı düşünen arkadaşlar için adım adım gözlemlerimi yazacağım.

Boş benchmark testleri bu şekilde. Windows ve biraz oyun yükledikten sonra da tekrar ekleyeceğim.

resim_2021-11-13_153111.png

SSD'ye Windows 10, Steam ve akabindeki birkaç oyun, driverlar, discord vb. iletişim/edit programları yükledikten sonraki değerleribu şekilde. 36%'si dolu.

Yorumlarda kullanıcılar 50 derece gibi değerlerde sıcak çalıştığını belirttikleri için kasamın endo fanının tam önüne monte ettim. Bu şekilde benchmark testinde dahi oldukça serin kalıyor, ısınma sorunu yaşamadım. Ama utilitysinde veya HWMonitor gibi programlarında aktif sıcaklık göstermiyor, default 33C sabit gösteriyor, bunu da bildirmekte fayda var. Random okuma yaparken çok tiz (15kHz üzeri muhtemelen) çoğu kişinin dikkat etmediğinde duyamayacağı bir ses çıkarıyor. Kasam uzay kasa gibi açık ve kulağıma yakın bir yerde durduğu için zaman zaman duyabiliyorum.

Gözlemlerim bu kadar

1636973618825.png

Dosya Ekleri

• 1636972340552.png
    1636972340552.png
    68,3 KB · Görüntüleme: 24
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı