1800 TL 4 ms vs 1 ms monitör önerisi

Bütçe
1800

supprime

Hectopat
Makaleler
1
Merhaba, laptopa bağlamak için bir monitör bulmak istiyorum.
Şunu buldum, sizce iyi midir? 1800 TL'yi geçmeyecek şekilde daha iyisi varsa atar mısınız?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam özellikle Curved aramıştım :) sebebini söylerseniz bilgilenmiş olurum.

Hocam laptop 17 inç biraz büyük istiyorum 21 inç çok küçük.
27" curved, 24" flat olması gerekir. Çünkü belli bir mesafeden monitöre bakıyorsunuz ve bu mesafe sizin 24" curved için ekrana yansıyan görüntüyü ideal bir şekilde görmenizi engeller. Yani ekranı bölmüş gibi bir şey oluyorsunuz beyninizde. Belki sizin hoşunuza gider ama özellikle FPS oyunları için curved kesinlikle negatif yönde etki eder. Önceki monitörüm 240hz Asus Rog 24,5" flat. Şuan 27" 2K Samsung kullanıyorum ve curved. Kaldı ki eskisi gibi oyuncu biri olsam gene curved monitör kullanmazdım, flat 2k monitör bakardım. Anlatamadığımın farkındayım ama biraz araştırırsanız anlatmak istediğimi daha iyi yazıya dökmüş yada video ile anlatmış kişiler bulabilirsiniz diye tahmin ediyorum.

27" Curved, 24" flat olması gerekir. Çünkü belli bir mesafeden monitöre bakıyorsunuz ve bu mesafe sizin 24" Curved için ekrana yansıyan görüntüyü ideal bir şekilde görmenizi engeller. Yani ekranı bölmüş gibi bir şey oluyorsunuz beyninizde. Belki sizin hoşunuza gider ama özellikle FPS oyunları için Curved kesinlikle negatif yönde etki eder. Önceki monitörüm 240Hz ASUS ROG 24, 5" flat. Şu an 27" 2K Samsung kullanıyorum ve Curved. Kaldı ki eskisi gibi oyuncu biri olsam gene Curved monitör kullanmazdım, flat 2K monitör bakardım. Anlatamadığımın farkındayım ama biraz araştırırsanız anlatmak istediğimi daha iyi yazıya dökmüş ya da video ile anlatmış kişiler bulabilirsiniz diye tahmin ediyorum.

Teşekkür ediyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı