1800 TL APU sistem toplama

Hocam bu sistem ile GTA 5, CS:GO, Payday2, L4D2 oynayabilir mi?

Hocam şu ezbercilere bakmayın siz kötü bir sistem olmaz dediğim ha çok aman aman iyi de diyemeyiz ama bu bütçeye uygun en iyi öneri bu olur bence. Oynatır düşük ayarlarda biraz araştırma ve videolara bakarsanız sizi tatmin edecek FPS'ler veriyorsa bu işlemcinin APU'su fiyatlar yükselmeden alın.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır. Çünkü ekran kartı belleği RAM'den alacak bu yüzden size 4 GB RAM kalacak bu da bu oyunlara yetmez RAM'i 16 GB çift kanal yapın.

Hocam onun yerine GT 1030 ekran kartlı AMD 1200 AF'lı bir sistem toplayın daha fazla FPS değeri var.

Hocam APU sistemlerde 2x4 RAM'e sahipseniz 1 GB 2x8 GB RAM'a sahipseniz Max 2 GB Vega GPU'ya verebiliyorsunuz.

O yüzden RAM mutlaka çift kanal ve 16 GB olmalı ki ekran kartına da kendine de yetsin RAM'ler.
Dostum bak, 16 GB hem bütçeyi aşıyor hem de 3000G için gereksiz. Tamam seni anlıyorum da, 3000G alacak adam 16 GB'yi ne yapsın? 16 GB RAM gerektiren bir oyunu mu oynayacak? 3000G'nin dahili GPU'su zaten oyun için yetersiz. 16 GB RAM almasında bir anlam yok. Boşu boşuna masraf. 2x4 alır, yeterlidir. Gidip bu sistemde ultrada GTA 5 mi oynayacak sanki? Bu işlemci media PC için uygun, oyun için değil. 16 GB RAM, illa 16, 16 almazsak ölürüz diye bağırmana gerek yok yani.

Dostum bak, 16 GB hem bütçeyi aşıyor hem de 3000G için gereksiz. Tamam seni anlıyorum da, 3000G alacak adam 16 GB'yi ne yapsın? 16 GB RAM gerektiren bir oyunu mu oynayacak? 3000G'nin dahili GPU'su zaten oyun için yetersiz. 16 GB RAM almasında bir anlam yok. Boşu boşuna masraf. 2x4 alır, yeterlidir. Gidip bu sistemde Ultra'da GTA 5 mi oynayacak sanki? Bu işlemci Media PC için uygun, oyun için değil. 16 GB RAM, illa 16, 16 almazsak ölürüz diye bağırmana gerek yok yani.

Bütçesini arttırırsa 300 TL civarı 3000G +2x8 < Ryzen 3 3200G +2X4.

Arkadaşın bütçesi 1800 TL maksimum. Siz illa bütçeyi artır 16 GB al. Ya Allah Allah... Yok işte anlamıyor musunuz? Yaratsın mı adam? Öneriniz yoksa yazmazsınız, bütçe artır diyorsanız siz verin adamın parasını. Sanki 30-40 lira artıracak, 300-400 TL fazla diyorsunuz siz.

Konuda gereksiz mesaj dolu. 3000G alacak adam ne yapsın 16 GB RAM'i? Sanki 3000G aldı ve paşa paşa oyun oynuyor da RAM yetmiyor.

R3 3200G-710TL.
A320M S2H-400TL.
Crucial basics 2x4GB 2400MHz RAM-240TL.
Kingston A400 120GB SSD-160TL.
Aerocool CS102 400W KASA-380TL.
70TL aştı galiba :)

Link paylaşmanız daha doğru olacaktır. Kendi fikrim RAM'lar 3000MHz olmalı ve ayrıca 120GB SSD kullanmak saçma olur bu bütcede arkadaş oyun oynayacağını belirtti depolama sıkıntısı çeker. Diğer bir husus kasayı biraz daha artırıp geniş ve 500W PSU sahip bir kasa seçilmelidir. Daha mantıkli bir sistem topladım arkadaşların tepkisi farklı oldu sebep olarak da kasadaki PSU'yu gösterdiler.

1594979632677.png

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı