1800 TL APU sistem toplama

çok boş muhabbet olmuş arkadaşın bütçe belli
Hocam bu önerceğim sistem yakın zamanda bir RAM ile fan yükseltmesine muhtaç bir sistem. Bilerek 4*2 2400MHz RAM koymadım 8 GB 3000MHz RAM koydum. 4*2 2400MHz RAM Dual özelliğinden daha yüksek FPS verir. Tek 8 GB Single RAM'e göre lakin ben önermiyorum sebebi zaten 8*2 300MHz RAM'de olsa çoğu oyunda 30-45 FPS arası FPS alırsınız bazı oyunlarda daha yüksek FPS verir. 2*4 2400MHz RAM'lerle 30 FPS bazı oyunlar alınır bazı oyunlarda alınmaz oyun zevkinizde alt üst olur. Kısacası şu an 8 GB tek Single RAM alın başta istediğiniz FPS'leri vermez. GTA 5'te falan 20-25 arası FPS verir şu an Single RAM yakın zamanda 8 GB RAM daha eklerseniz yanına 50 FPS falan alırsınız GTA 5'te. Bir de kasaya 2 fan takarsanız ilerleyen zamanda harika olur. Ortalama bu dediğim yükseltme size 300-320 TL TL gibi bir fiyata patlar ilerki zamanda. Önerdiğim sistem 1839 TL tutuyor. İnce hesap Gaming gecesi var bugün orada 240TL'ye falan RAM bulunuyor 20TL daha azaltı bilir eğer alırsanız RAM'i. R3 2200G'nin fıyatı şu anda pahalı eğer ince hesapta indirme girerse bu işlemci Gaming gecesinde 650 gibi bir fiyattan satışa cıkar diye düşünüyorum R3 2200G ile R3 3200G arasında 3 FPS yer yer 5FPS falan fark oluyor az bir OC işlemi ile bu fark kapatılır.
Sistem.
* Işlemci+ekran kartı.
.
RAM.
.
Anakart.
.
Kasa.
.
Harddisk.
.
Güç kaynağı.
.
Açıkcası Aerocool PSU'ları kaliteli değiller ama C4'de değiller işinizi görür ginede.

Hiçbir firmanın üreticinin ürünü kullanıp denemeden eleştiremezsin.

Hocam dediniz cok saçma haberiniz olsun. Ona bakılırsa coğu kişi 2080 Ti alamıyor ama eleştiriyoruz ginede iyi anlamda veya kötü anlamda. Bazı kaynaklara dayanarak bizzat alacak kişiye'de bu ekran kartını önerirken bu eleştiriler sayesinde öneriyoruz. Böyle düşünün eleştirme kavramını.

Son düzenleme:
@Caner Uncu Hiç uğraşmayın. Bırakın merdiven altı, üzerinde 750W PSU'nun gerçekten Corsair, High Power gibi 730-750W verdiği hayaliyle yaşasınlar.

Ben en son böyle birine monitörün, dolayısıyla çözünürlüğün sistemi darboğaza sokabileceğini anlatmaya çalışmıştım uzun süre. Ama bir etkisi olmamıştı.

Donanım Arşivi'nde ezbere takılan, Gamepower ve türevi markaları üst seviye ürünlerle kıyaslayanlardan çokta bir şey beklememek gerek. Bir de dükkan işletiyor şaka gibi.

@Caner Uncu hiç uğraşmayın. Bırakın merdiven altı, üzerinde 750W PSU'nun gerçekten Corsair, High Power gibi 730-750W verdiği hayaliyle yaşasınlar.

Ben en son böyle birine monitörün, dolayısıyla çözünürlüğün sistemi darboğaza sokabileceğini anlatmaya çalışmıştım uzun süre. Ama bir etkisi olmamıştı.

Donanım arşivi'nde ezbere takılan, Gamepower ve türevi markaları üst seviye ürünlerle kıyaslayanlardan çok da bir şey beklememek gerek. Bir de dükkan işletiyor şaka gibi.

Ben adama hak veriyorum adam diyor ki bütçe belli kasa hem göze hitap ediyor hemde içinde PSU mevcut. Kullanmadan ön yargı ile yaklaşmamak gerekmekte.
Akıl yaşta değil baştadır. Söylerim, gayet de açık sözlüyümdür. Millete laf yetiştirmek kadar araştır da dükkanına gelenlere Power Boost kitleyip gönderme.

Yanlışınız var adam PSU önermemiş kasa önermiş içinde PSU var ayrıca bunu bilindik e-ticaret sitesi üzerinden önermiş kendi yerinden veya sitesinden değil.
Hocam dediniz cok saçma haberiniz olsun. Ona bakılırsa coğu kişi 2080 Ti alamıyor ama eleştiriyoruz ginede iyi anlamda veya kötü anlamda. Bazı kaynaklara dayanarak bizzat alacak kişiye'de bu ekran kartını önerirken bu eleştiriler sayesinde öneriyoruz. Böyle düşünün eleştirme kavramını.

Belirtilen markanın incelemesi mevcut değil ve kaliteli veya kalitesiz detaylı somut bir veri yok ortada. Örneğin benim bir ürünüm var birkaç kişi bu ürünü kullanmadan görünüşüne vs bakarak yargılarsa bu benim alehime olur.
@passat şu emoji olayınıda kınıyorum fikir ve tartışma alanı burası adı üzerinde forum.

Son düzenleme:
içinde PSU mevcut. Kullanmadan ön yargı ile yaklaşmamak gerekmekte.
İçerisindeki PSU'nun nasıl olduğunu öğrenmek için Kitguru tarzı sitelerdeki en dandik Çin malı PSU'ların incelemelerine bakabilirsiniz.

Üzerinde yazan markanın bir önemi. Zira siz de parasını verip PSU'nun üzerine kendi isminizi yazdırıp toplu şekilde Alibaba'daki herhangi bir toptancı\tedarikçiden bahsi geçen dandik PSU'lar gibi alabilirsiniz. Çünkü Rampage, Everest, Powerboost gibi markalar böyle yapıyor.

Bilhassa Reddit'te üzerindeki enerji verimlilik sertifikasına (bronze, gold, v.s) kanıp alan ve şebekeden gelen enerji dalgalanmasında tüm sistemini yakan kişilerin şikayetleri mevcut.

Mesela Cooler Master da Elite V3 PSU'sunu bu şekilde fason ürettiriyor. O yüzden o PSU da kalitesizdir. Tavsiye edilmez.

Bu listedeki PSU'lara belirtilen şartlarda, farklı işlemcilerle, belirli amper değerleri ile ölçüm ve test yapılarak oluşturulmuş. Faydalanabilirsiniz.

Aradaki mesajları hiç okumadım.

Ben kendi sistemimi 1850 liraya topladım birkaç hafta önce. Elimde SSD olduğu için bir 320 GB harddisk taktım. Gaming gecesi indiriminde işlemciyi 630 liraya almıştım oradan alın işlemciyi. Bellekleri 3200 MHz hız aşırtma yapabildim. Bu hız aşırtma sonucunda performansta ciddi bir artış oluyor.

Aradaki mesajları hiç okumadım.

Ben kendi sistemimi 1850 liraya topladım birkaç hafta önce. Elimde SSD olduğu için bir 320 GB harddisk taktım. Gaming gecesi indiriminde işlemciyi 630 liraya almıştım oradan alın işlemciyi. Bellekleri 3200 MHz hız aşırtma yapabildim. Bu hız aşırtma sonucunda performansta ciddi bir artış oluyor.
Hayırlı olsun hocam, görüntü alamadığınızı okumuştum ilk başta sanırım, sorun neyden kaynaklıymış?

Hayırlı olsun hocam, görüntü alamadığınızı okumuştum ilk başta sanırım, sorun neden kaynaklıymış?

Sağ olun. İlk başta bilgisayarım hiç tepki vermiyordu ama sonradan sorunun USB 3 portunun kısa devre yapmasından kaynakladığını fark ettim. Onu çıkarınca açıldı.

@Caner Uncu @passat Bu sisteme de bakılabilir alternatif olarak.
⦁ AMD Ryzen 3 3200G 12nm (700TL-Sitem)
⦁ Gigabyte B450M S2H (475TL-Trendyol)
⦁ Kingston HyperX Fury 8GB 3000MHz CL15 (E-DIE ?) (270TL-Teknobiyotik)
⦁ WD 500GB 7200RPM 32MB HDD (120TL-n11)
⦁ Aerocool CS1102 500W (VX Plus PSU) (350TL-Teknobiyotik)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı