18000 TL sistem önerisi

Bütçe
18000

The R

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar öncelikle herkese iyi Sosyal'ler, iyi günler. Son zamanlarda bilgisayarımın biraz kasması (genel olarak CPU) sebebiyle hem de biraz para denkleştirdiğim için yeni bir bilgisayar almak istiyorum ancak bazı konularda kararsız kaldım.

Elimdeki bilgisayarın özellikleri,
Anakart: MSI B150M Bazooka.
RAM: 2X Corsair Vengeance 8 GB 2400MHz.
İşlemci: i5 6500.
Kasa: Corsair Carbide serisi CHAMP/SPEC-02 80Plus 650W kırmızı fanlı MidT ATX kasa.
Ekran kartı: Sapphire R9 380X.

Şimdi elimde 10000 TL nakit var, 8000 de karta yüklenebilirim ancak 1 haftadır araştırıyorum hiçbir şekilde karar veremedim.

Öncelikle öğrenmek istediğim, bu elimdeki kasa, PSU, RAM ve ekran kartı(bunların işlemci gibi yeni nesiller için soketi vs değişiyor mu bilmiyorum) vs sabit kalsa, sadece işlemci ve anakartı çok sağlam bir şey alıp(i7 12700 ve güzel bir anakart gibi) diğerlerini yavaş yavaş mı eklesem. Pek sık bilgisayar değiştirmek istemiyorum açıkçası tavsiyeniz nedir bu konuda.

Yoksa sıfır bir tane kasa alıp hiç uğraşmasam mı, ancak istediğim gibi bir makineyi GameGaraj'dan 20000'e yakın bir fiyata dizebiliyorum(özelliklerinin resmini aşağı ekledim). Ama işte hem bütçemi çok zorlamış oluyorum hem de elimdeki kasayı kaça satabileceğimden ya da ne kadar sürede satabileceğimden emin değilim.

Kısaca özetlemem gerekirse :), genelde DotA 2/cs GO oynuyorum çok fazla son çıkan oyunları vs takip etmiyorum ancak bu aralar New World oynadığımda açıkçası rahatsız etti bayağı. O yüzden gene uzun yıllar kullanabileceğim sağlam bir şeyler arayışımdayım, şimdiden teşekkür ederim.

Dosya Ekleri

• teca.JPG
    teca.JPG
    68,3 KB · Görüntüleme: 40
Son düzenleyen: Moderatör:
SSD'yi MSI spatium 500GB
Anakartı MSI H560M-A Pro
Yapıp al.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı