18000 TL sistem toplama

halil baha

Hectopat
Merhaba herkese,
Mimarım, 3 boyutlu modeller ve onların renderlarıyla hemen hemen her gün uğraşıyorum ve bunun için uzun vadeli bir bilgisayar toplamaya karar verdim. En sık kullandığım render programı (corona renderer) diğer 3D modeling render programlarından farklı olarak CPU kullanarak render alıyor bu bilgiyi de eklemiş olayım. Oyun hiç oynamıyorum muhtemelen oynamayacağım. Kullandığım render programları ve modelleri zaten yeteri kadar zorlayacaktır makineyi diye düşünüyorum. (Sık olarak kullanacağım programlar ise şöyle: Adobe Photoshop, ıllustrator, Premier, After Effects, lumion, corona, SketchUp, 3dsmax)

İşlemci: AMD Ryzen 9 3950X 3.5GHz AM4+ 105W.
Anakart: ASUS TUF Gaming X570-PLUS 4400MHz(OC) DDR4 soket AM4 RGB M.2 PCI-e 4.0 HDMI DP ATX.
RAM: Corsair 32 GB (2x16) 3600MHz DDR4 CL18 cmK32GX4M2Z3600C18 siyah RAM.
Ekran kartı: MSI GeForce RTX 2070 trı Frozr 8 GB GDDR6 256 Bit ekran kartı.
HDD: Seagate 1TB Barracuda 64MB 7200RPM 3.5" SATA 3.0 harddisk.
SSD: Toshiba OCZ 500GB RC500 NVMe M.2 SSD (okuma 1700 MB / yazma 1600 MB)
Güç kaynağı: Corsair CP-9020196-EU RM850 850 Watt 80 Plus Gold PSU Power Supply.
Soğutma: Noctua NH-D15 çift fanlı sessiz Intel AMD uyumlu CPU soğutucu.
Kasa: Cooler Master Master Case H500 ARGB tempered glass USB 3.2 mid Tower kasa.

Sıvı-hava soğutucu konusunda bir kararsızlık yaşadım, başta sıvı soğutucu kullanmayı düşünüyordum ancak 360mm bir sıvı soğutucu için uygun kasayı bulamadım, bulduğumda kasanın fiyatı çok artmaya başlamıştı. Ben de vazgeçip hava soğutucuda karar kıldım. Sizce bu sistemi soğutmada bir sıkıntı yaşar mıyım? Veya sistemde gördüğünüz herhangi eksiklik aksaklık sıkıntılı durum varsa paylaşırsanız çok sevinirim.

Biraz farklı bir sistem oldu:

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı