180Hz vs 240Hz monitör

Rosz099

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, beğendiğim bir markanın 180Hz ve 240Hz modelleri var. 2-3 yıldır 144Hz laptop kullanıyorum ve bahsettiğim iki monitör arasında tam yarı yarıya fiyat farkı var. Sorum şu: Sizce iki katını verip 240Hz almak değer mi yoksa aralarında 4500TL'lik bir fiyat farkı yok mu? Ağırlıklı olarak FPS oyunları oynuyorum, yardımcı olursanız sevinirim.

Evet fark var, ama o fiyatta değer mi derseniz ? Çok hardcore oynamıyorsan değmez ama 180 hz çok büyük ihtimalle overclock iledir 240hz saf hali olabilir ona da dikkat etmek gerek.

Son düzenleme:
Merhaba, beğendiğim bir markanın 180Hz ve 240Hz modelleri var. 2-3 yıldır 144Hz laptop kullanıyorum ve bahsettiğim iki monitör arasında tam yarı yarıya fiyat farkı var. Sorum şu: Sizce iki katını verip 240Hz almak değer mi yoksa aralarında 4500TL'lik bir fiyat farkı yok mu? Ağırlıklı olarak FPS oyunları oynuyorum, yardımcı olursanız sevinirim.

Hocam sisteminiz oynadıgınız oyunda 240 veriyorsa gerçekten tatmin olacağınızı düşünüyosanız alın ama bana sorarsanız değmez belirtildiği gibi eğer çok iyi bir FPS oyuncusu olacaksanız ya da iyi bir oyuncuysanız (FPS) alınabılır.
Kötü yanları da olabilir eğer bir gün FPS oyunu dışında daha çok hikaye bazlı açık dünya oyunları oynadıgınızda 240FPS alamadınızda tatmin etmiyor bizzat kendim yaşadım ve alışamıyor hani G-SYNC vs de kurtarmıyor iyi düşünün derim.

Bence ilk soru oynadığınız oyunlarda 180-240 FPS alabilecek bir sisteminiz mevcut mu olmalı.

Evet hocam her oyunda bu FPS'leri alabilecek sistemim var.

Modelleri neden söylemiyorsunuz? 🤣 bir tane mi stokları var yoksa…

240hz 180hz buyurun hocam stokları bol 😀

Hocam sisteminiz oynadıgınız oyunda 240 veriyorsa gerçekten tatmin olacağınızı düşünüyosanız alın ama bana sorarsanız değmez belirtildiği gibi eğer çok iyi bir FPS oyuncusu olacaksanız ya da iyi bir oyuncuysanız (FPS) alınabılır.
Kötü yanları da olabilir eğer bir gün FPS oyunu dışında daha çok hikaye bazlı açık dünya oyunları oynadıgınızda 240FPS alamadınızda tatmin etmiyor bizzat kendim yaşadım ve alışamıyor hani G-Sync vs de kurtarmıyor iyi düşünün derim.

Açıkçası kesin kararım 240Hz almaktı ama çevremdekiler kafamı karıştırdı bir tık ki haklı da geldiler zaten oynadığımız FPS oyunlarında yabancı serverlardan bağlandığımız için 240hzin farkını bile anlayamayacağımı söylediler. Haksız da sayılmazlar.

Aralarındaki fiyat farkı sizce de iki ürünün arasında fark olduğunu göstermiyor mu?

Ürünlerin arasında fark olup olmadığını merak etmiyorum hocam elbette 240Hz 180'den daha iyi ve üstün bir teknoloji asıl olay arasındaki fiyat farkına değiyor mu bu?

Biraz daha gezindim ve aklıma 2K 180Hz almak gibi bir seçenek geldi böyle MSİ marka bir monitöre denk geldim sizce hangisi mantıklı.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı