18650 pil nasıl şarj edilir ?

damntraincj

Kilopat
Katılım
7 Ocak 2016
Mesajlar
106
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Bilgisayar teknik servis bakım onarım
Arkadaşlar 3 adet laptop bataryasından 18650 pil söktüm. Bunları dışarıdan nasıl şarj edebilirim ?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle multimetre ile voltajlarını kontrol et, lityum piller voltajları çok düşerse kullanılamaz.Voltajları uygun olanların şarj tutma kapasiteleri düşmüşse; atıyorum 2500mAh kapasitesi 300'e düşmüş olabilir; fazla harcama yapmanı tavsiye etmem, kısa sürede boşalırlar.

Sıfır, markalı powerbank fiyatlarını göz önüne alınca şarj adaptörüne 80-100 TL para vermek pek doğru olmayabilir. Kendin birşeyler yapmak istiyorsan hazır devreler de mevcut Aliexpress gibi sitelerde, istemiyorsan da boş powerbank kutuları da mevcut. Pilleri ampul vb . direkt bir kaynağa bağlayacaksan koruyucu devre kullanman da gerekir.
 
https://www.youtube.com/watch?v=RXJDoZZsFX4
Nitecore şarj aleti kullanan birisi olarak düzenli olarak 18650 batarya kullanmıyorsan alternatif yöntemlere bak derim.
Murat Şen arkadaşımız videosunda ucuza 18650 bataryaları nasıl şarj edebileceğimizi anlatan güzel bir video çekmişti. Ayrıca iddalaşmış 3400mah kapasitedeki bataryanın 2500mah'den yüksek olmadığını kanıtlamıştı.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı