18650 Pili 5V ile şart etmek

gemiciadam

Kilopat
Katılım
18 Haziran 2014
Mesajlar
1.937
Çözümler
1
Yer
İzmir - KARŞIYAKA
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Gemi İnşaatı / Makina Mühendisliği
Arkadaşlar merhaba, şarjlı tornavida makinem vardı bataryası çok kötü olduğundan içini söktüm ve şarjı iyi olan bir 3.7 V pil ile çalıştırmayı denedim gayet güzel performanslı çalıştı. Bu makinenin şarj aleti 7.5 V ve 2 saattir şarjda duruyor. İçinden çıkanlar ise 1.2V X 4 şeklinde uyduruk pillerdi. Yani 4.8 V pil 7.5 V ile şark oluyordu anladığım kadarıyla tabii içinde kendi devresi vs var mı bilmiyorum.

Ben de şarj olmayan pilleri çıkarıp yerine 3.7 V tek pil taktım. Fakat aynı zamanda ekstradan bir artı bir eksi kabloda çıkardım pile bağlı olan buna da USB bağlayıp telefon şarj aleti ile direkt bataryası bitik olunca çalıştırmak için istedim. Pil yokken 5V ile güzel çalışıyor fakat pil varken 5V bağlarsam herhangi bir devreden falan geçmeden direkt pile gidecek aslında pilden de motora gidecek ve direkt şarj olmadan çalıştırırım diye düşündüm. Fakat o kısmı uygulamadım sadece kabloları lehimleyip bıraktım acaba yaparsam bir sorun olur mu?

Şu anlık 7.5 V adaptör ile şarjda ve herhangi bir ısınma falan yok. Bir de bunu yaparsam 18650 pil 5V ile şarj olmuş mu olur aynı zamanda çalışırken?
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Yeni konular

Geri
Yukarı