Merhabalar. Ağırlıklı olarak GPU ve CPU render işlerimi yapabileceğim bir sistem almak istiyorum. İki bileşen de eşit öneme sahip kullandığım programlar için.
Forumlarda birçok hazır sistem ve özelleştirmesine baktım, bana en mantıklı gelen şu sistem gibi geldi: Deluxe 5A-RTX3060Ti - Game Garaj
Görselde göründüğü gibi bir özelleştirme yaptım. İşlemci ve ekran kartı dışındaki parçalar hakkında bir bilgim yok. Bu yüzden bu sistem ile ilgili bütçemi aşmayacak en uygun özelleştirme tavsiyelerinizi rica ediyorum.
32 GB RAM, 1 TB SSD, 2 TB HDD kesinlikle bulunmalı.
2 bin TL'yi aşmayacak IPS bir monitör tavsiyeniz varsa memnun olurum.
İleriki yıllarda gerek RAM gerek diğer parçalar açısından yükseltmeye müsait bir sistem olması da önemli benim için.
Tavsiyelerinizi ve yorumlarınızı merakla bekliyorum. Teşekkürler.
Bence depolama M.2'yi Kingston A2000 ile
970 EVO Plus'tan A2000'e geçiş daha iyi değil tam tersi bir downgrade olur. 970 EVO Plus gayet iyi.
Fiyat farkını azaltıp, kalan miktarı kasaya eklemesi için söyledim.
Kingston A2000 ile 970 Plus arasındaki farktan caymak buna değer bence.
Dark bir kasa ve Dark güç kaynağından iyidir.
He ama ben hem Cooler Master alırım hem Samsung alırım derse daha mantıklï tabii ki.
@Sir Benjamin , @ROWRİN teşekkürler. Tavsiyelerinize göre böyle düzenledim.
Yanlışlıkla onu eklemişim. Bu forumda INNO3D OC modelinin Palit'in bu modelinden daha iyi olduğunu okumuştum. Eğer fiyat farkına değer derseniz görseldeki gibi ekleyebilirim. SSD'yi düzeltince soğutma için de bütçe kalıyor. Soğutma için bir tavsiyeniz var mıdır? Stok soğutucu yeterli oluyor diye de okumuştum ama sürekli render işlemleri yapacağım için işlemciyi çok zorlayabilir belki stok soğutucu.