19 bin TL'ye Gigabyte 5060 Ti Eagle alınır mı?

Bütçe
18000
Herkes amd demiş de seneler önce yine herkes böyle dedi diye 2060 değil 5600xt almıştım wattman hatasından sinir hastası olmuştum. O yüzden amdye güvenemiyorum.
5060 ile 5060ti arasında %10-%20 arası fark var gibi gördüm testlerde bir iki oyun dışında 16gb fark etmiyor bile.
Monitör yükselteceğim zaman sistemi de yükseltirim diye düşündüm komple satar ddr5 geçerim.

@YüzbaşıJohnPrice @Literarycrawl @934105 @sayowarn @ElderAssassin @Source
Hocam 5600 XT zamanında Wattman hataları yüzünden güven kırılmış olabilir ama AMD artık sürücü tarafında çok daha stabil. 5060 ile 5060 Ti arasındaki fark genelde %10–15 civarı oluyor, bu da çoğu oyunda çok büyük bir uçurum değil. Ancak şunu da göz ardı etmemek lazım, 8 GB VRAM yavaş yavaş darboğaz yaratmaya başlıyor. Özellikle yeni çıkan oyunlarda yüksek ayarlarda 12 GB+ ekran kartları daha uzun ömürlü oluyor. İleride zaten monitör ve sistem komple değişmeyi düşünüyorsanız şimdilik kafanıza en çok yatan modeli almak mantıklı ama uzun vadede VRAM’i yüksek olan kart biraz daha güvenli seçim olur.

İkinci el 4060Ti aldım 12bine 1,5 yıl garantili. 3080ler benzer fiyat ancak çoğu miningli, garantisi bitmiş. Mining yapılmadı diyene de güvenemem o dönem herkes mining yaptı 1660lı oyun pcleri bile.
Memnun kalmazsam da satarım ikinci elde al-sat çok zarar ettirmiyor.

Herkes nvidia fanboyu olmadığı için size öyle geliyordur.
Oyun oynarken siyah ekran yemek, pcnin reset atması, bilgisayarın donması… ve birçok sorun yaşamak istememek nvidia fanboyluğu mu oluyor? Amd alma hatasını bir kere yaptık, anlık 10 fps fazla alıp oyun ortasında crash yemek gibi. Akıllı insan bir hatayı bir kere yapar.
Bir de her nesilde artık amd eski amd değil nvidiaya para vermeye gerek yok derler. Ama forum wattman hatası başlıklarıyla dolar…

Oyun oynarken siyah ekran yemek, pcnin reset atması, bilgisayarın donması… ve birçok sorun yaşamak istememek nvidia fanboyluğu mu oluyor? Amd alma hatasını bir kere yaptık, anlık 10 fps fazla alıp oyun ortasında crash yemek gibi. Akıllı insan bir hatayı bir kere yapar.
Bir de her nesilde artık amd eski amd değil nvidiaya para vermeye gerek yok derler. Ama forum wattman hatası başlıklarıyla dolar…
Tamam kardeşim sen git 8gb 4060'a 16-17k ver.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı