19 yaşında bir kız nasıl iş bulabilir?

Tır ehliyeti alabilmesi için 22 yaşından gün alması lazım. O yaşa kadar zaten üniversite de bitirir kız. Ablacığım sana gelince tavsiyem, hemşirelik oku başka hiçbir şeye gerek yok.

Edit: Bunu aktif olarak tüm ehliyetlere sahip, 2 tekerli motorlu taşıtlar hariç, otomobil, otobüs, kamyon, tır, şeytan dorse, kırkayak vb tüm araçları kullanabilen biri olarak söylüyorum.
Ha onu bilmiyordum.

Aslında bunu biliyordum babamında çok fazla ehliyeti var sadece, ben kana bakabilen birisi değilim tansiyonum falan düşüyor yoksa anestezi bölümü okurum diyordum hemşireliği göre daha fazla alımı var çünkü. Ailemde alışırsın ne olacak kandan diyor şuan zaten Türkiye'de ki herkes asgarî ücretten dolayı gergin en iyisi zamana bırakmak gibi.

Doktorlarında ufak hatalarda meslekten atılması gibi durumları var şuan Türkiye'de ki doktorlar bugün hastalardan dayak yer miyim diyorlar ve havacılıkta okuyanların daha fazla maaş aldıklarını biliyoruz. Torpil tıpta da var maalesef özel hastanelerde görüyoruz.
Hangi dokor "dayak yer miyim?" diyor? Kusura bakmayında bunlar ezber laflar. Ufak hatalarında meslekten atılması gibi durumları olan doktorlar bile bile kaç tane çocuğunun canına kıydı da bir savcıyı tehdit edene kadar hiçbir şey olmadı. Havacılıkta okuyanların daha fazla maaş konusuda tamamen değişken. Bir pilotun 2 katını belki 3 katını kazanan doktorlarda var. Özel hastanelerde çalışmak istemezseniz, devlet hastanesi gibi bir seçenek var. Sağlık alanında işsiz kalmak gibi bir durum yok.
Tıp okumak istemeyebilirsiniz fakat bunun yerine tıpı kötülemenin anlamı yok.

Yurtdışı tır şöförlerinden bahsetmiştim ve otobüs şöförü derken şehir seferleri çok kazanmıyor diye biliyorum.
Yurt dışına çıkan tır şoförleri her şey dahil ortalama 50 - 60 bin arası kazanıyor. Şehirlerarası otobüs şoförleri 80 bine kadar çıkabiliyor. İBB şoförleri zaten 40 bin civarı alıyor.

Siz kafadan bitirmişsiniz olayı boşuna soruyorsunuz. Bir bakın bakalım günümüzün ve geleceğin revaçta olacak mesleklerine hayat Tıp'tan dayaktan ibaret değil.
Eğer başarılıysan ve bilgisayara ilgin varsa veya yazılım biliyorsan yazılım veya bilgisayar mühendisliği girebilirsin, okurken böyle oyun şirketi veya yazılım şirketi kurabilirsin diploma istemeyen şirket varsa ve tecrüben varsa girebilirsin. İlla bir üniversite okumadanda yapabilirsin ama hem yazılımla uğraşır hem 2 bölümden birine girersen diplomayla ilerde baya yüksek maaşlı şirketlerde çalışabilirisn.

2 yıllıkta olsa açıktan bir bölüm oku Anadolu üniversitesinde puanım düşük geliyor dersen herhangi bir örgün öğretime kayıt ol Anadolu üniversitesinede ikinci üniversite olarak kayıt ol bunu da sana üniversiteyi bırakıp tırda kamyonda çalışmış çalışma hayatını görmüş sonra da okula dönmüş biri olarak tavsiye ediyorum.
Örgün eğitime nasıl kayıt olunduğunu bilmiyorum aslında lise bitince düşünmüştüm ama herkes bir ağızdan konuştuğu için hiçbir şey anlamadım, siz nasıl kayıt oldunuz 2 yıllık bölüm okuyup öyle mi oldunuz yoksa direk kayıt mı oldunuz?

Hangi dokor "dayak yer miyim?" diyor? Kusura bakmayında bunlar ezber laflar. Ufak hatalarında meslekten atılması gibi durumları olan doktorlar bile bile kaç tane çocuğunun canına kıydı da bir savcıyı tehdit edene kadar hiçbir şey olmadı. Havacılıkta okuyanların daha fazla maaş konusuda tamamen değişken. Bir pilotun 2 katını belki 3 katını kazanan doktorlarda var. Özel hastanelerde çalışmak istemezseniz, devlet hastanesi gibi bir seçenek var. Sağlık alanında işsiz kalmak gibi bir durum yok.
Tıp okumak istemeyebilirsiniz fakat bunun yerine tıpı kötülemenin anlamı yok.

Yurt dışına çıkan tır şoförleri her şey dahil ortalama 50 - 60 bin arası kazanıyor. Şehirlerarası otobüs şoförleri 80 bine kadar çıkabiliyor. İBB şoförleri zaten 40 bin civarı alıyor.
Tıp'ı kötülediğim falan yok ama geçen gün X'te bir doktorun çok ateşli olmasına rağmen 18 saat ameliyata katıldığı tweet'ini görüp altına gelen yorumlara baktım yorumlardan insanların doktorluğu nasıl gördüğünü anladım. Yüksek maaş alan doktorlar da nasıl alıyorsunuz dediklerinde doğru düzgün cevap vermiyorlar insan düşünmüyor değil nasıl alıyorlar acaba? Kimse özel hastanede çalışmak istemiyorsa o zaman şuan özel hastanelerin neden hemşire dolu olduğunu sormak isterim şahsen onlara sorduğumda mecburiyet diyorlarda ondan.

Siz kafadan bitirmişsiniz olayı boşuna soruyorsunuz. Bir bakın bakalım günümüzün ve geleceğin revaçta olacak mesleklerine hayat Tıp'tan dayaktan ibaret değil.
Ben neyi kafada bitirmişim anlamadım anlatsanıza?

Son düzenleme:
Örgün eğitime nasıl kayıt olunduğunu bilmiyorum aslında lise bitince düşünmüştüm ama herkes bir ağızdan konuştuğu için hiçbir şey anlamadım, siz nasıl kayıt oldunuz 2 yıllık bölüm okuyup öyle mi oldunuz yoksa direk kayıt mı oldunuz?

Tıp'ı kötülediğim falan yok ama geçen gün X'te bir doktorun çok ateşli olmasına rağmen 18 saat ameliyata katıldığı tweet'ini görüp altına gelen yorumlara baktım yorumlardan insanların doktorluğu nasıl gördüğünü anladım. Yüksek maaş alan doktorlar da nasıl alıyorsunuz dediklerinde doğru düzgün cevap vermiyorlar insan düşünmüyor değil nasıl alıyorlar acaba? Kimse özel hastanede çalışmak istemiyorsa o zaman şuan özel hastanelerin neden hemşire dolu olduğunu sormak isterim şahsen onlara sorduğumda mecburiyet diyorlarda ondan.

Ben neyi kafada bitirmişim anlamadım anlatsanıza?
Hocam illahi türkiyede doktor olacaksınız diyede bir şey yok ki?

Siz doktorluğu aile hekimliğinden ibaret sanıyorsunuz sanırım. Hangi doktora "nasıl yüksek maaş alıyorsun" dedinizde doğru düzgün cevap veremedi merak ettim doğrusu. Kaldı ki ben "kimse özel hastanede çalışmak istemiyor" demedim. Sağlıkta işsizlik sorunu yok dedim ki sizin dediklerinizde bunu onaylar nitelikte. Devlete atanamayanlar özel sektörde gene iş bulabiliyor.
Bu konuştuğumuz konu burada bitmiştir bence çünkü gerçekten sallıyorsunuz yani. Tutarsa diye, söylemediğim şeyleri madem böyle diye söylemişim gibi lanse ediyorsunuz. Belli ki bilgi sahibi değilsiniz, bildiğiniz gibi olsun.

Hocam ben doktor olacağım demedim ki. Hatta özellikle kana bakamıyorum doktor olmak istemiyorum ailem beni tıp'a zorluyor yazmıştım.
Tamam işte doktor, hemşire, tıp. genel olarak ne farkeder? Ve türkiyede sadece tıp yönünden değil çoğu meslekte şiddete mağdur kalan var.

Hukukta okuyabilirsin bu arada. Hakim savcı avukat olmak istersen.

Siz doktorluğu aile hekimliğinden ibaret sanıyorsunuz sanırım. Hangi doktora "nasıl yüksek maaş alıyorsun" dedinizde doğru düzgün cevap veremedi merak ettim doğrusu. Kaldı ki ben "kimse özel hastanede çalışmak istemiyor" demedim. Sağlıkta işsizlik sorunu yok dedim ki sizin dediklerinizde bunu onaylar nitelikte. Devlete atanamayanlar özel sektörde gene iş bulabiliyor.
Bu konuştuğumuz konu burada bitmiştir bence çünkü gerçekten sallıyorsunuz yani. Tutarsa diye, söylemediğim şeyleri madem böyle diye söylemişim gibi lanse ediyorsunuz. Belli ki bilgi sahibi değilsiniz, bildiğiniz gibi olsun.
Doğru diyorsun benim doktorluk konusunda bilgim yok sadece ailem doktor ol diye zorluyor diye buraya yazmak istedim sizin sayenizde pişman oldum bir daha cevap vermeyin en iyisi.

Tamam işte doktor, hemşire, tıp. genel olarak ne farkeder? Ve türkiyede sadece tıp yönünden değil çoğu meslekte şiddete mağdur kalan var.

Hukukta okuyabilirsin bu arada. Hakim savcı avukat olmak istersen.
Hukukta düşünüyorum artık neresi gelirse diyelim.

Doğru diyorsun benim doktorluk konusunda bilgim yok sadece ailem doktor ol diye zorluyor diye buraya yazmak istedim sizin sayenizde pişman oldum bir daha cevap vermeyin en iyisi.
Ben zaten burada doktor olun diye yalvarmıyorum, havacılık hakkında da bilginiz yok, o alanda da saçma bir yorum yaptınız, yanlışınızı düzelttim. Dahada cevap verip sizi yanlış bilgilendirmek istemem. Siz aydın bilgilerinizle devam edin en iyisi. İyi forumlar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı