19 yaşında birisi nasıl bir yol izlemeli?

Silence59

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba 19 yaşımı doldurmak üzereyim ve ağır sanayide çalışıyorum yaklaşık 3 aydır ama işleri çok ağır. Üniversite okuma şansım yok ancak açıktan okuyabilirim onlar da iki yıllık bölümler. Kendimi geliştirmek istiyorum ama ne konu üzerine geliştirebilirim bilmiyorum fabrikada çalışmak istemiyorum. Ülke şartlarına göre zangin sayılabilecek bir ailedeyim ama dükkan sahibi falan değiliz. Kendimi bir konuda geliştirip başka yerlerde çalışmak istiyorum bütün fikirlere açığım. Ağır sanayi olduğu için yorucu, ayrıca yöneticiler de sürekli tepemizde mobbing yapıyorlar. Civardaki en iyi firma, dışarıdan herkes girmek istiyor ama içerisi hiç öyle değil.

Merhaba 19 yaşımı doldurmak üzereyim ve ağır sanayide çalışıyorum yaklaşık 3 aydır ama işleri çok ağır. Üniversite okuma şansım yok ancak açıktan okuyabilirim onlar da iki yıllık bölümler. Kendimi geliştirmek istiyorum ama ne konu üzerine geliştirebilirim bilmiyorum fabrikada çalışmak istemiyorum. Ülke şartlarına göre zangin sayılabilecek bir ailedeyim ama dükkan sahibi falan değiliz. Kendimi bir konuda geliştirip başka yerlerde çalışmak istiyorum bütün fikirlere açığım. Ağır sanayi olduğu için yorucu, ayrıca yöneticiler de sürekli tepemizde mobbing yapıyorlar. Civardaki en iyi firma, dışarıdan herkes girmek istiyor ama içerisi hiç öyle değil.

19 yaşında ağır sanayide çalışmak gerçekten yorucu hele ki mobbing de varsa üniversite okuyamazsan bile açıktan 2 yıl oku ailenin durumunun iyi olması senin için çok büyük bir avantaj hobilerin üzerine yogunlasıp meslege cevirebilirsin.

Sanayi işi çok yoruyor bu doğrudur.
Vallahi hocam ilgi alanınıza göre ilerlemek daha mantıklı burada senin içinde ne var ne istiyorsun.

Üniversite okuma şansım yok ancak açıktan okuyabilirim onlar da iki yıllık bölümler. Kendimi geliştirmek istiyorum ama ne konu üzerine geliştirebilirim bilmiyorum fabrikada çalışmak istemiyorum. Ülke şartlarına göre zengin sayılabilecek bir ailedeyim ama dükkan sahibi falan değiliz.
Hocam maddi imkanınız iyiyse neden üniversite okuma imkanınız yok onu anlamadım. Özel değilse paylaşabilir misiniz? Sürekli başında durmanız gereken bir iş mi var?

Sanayi işinden çıkmak istiyorsanız sizin kararınız bir şey diyemem. Ama üniversite okumayacaksanız dışarıda yapacağınız diğer işler de pek kolay olmayacak. Bilgisayar ile de bir şeyler yapmayı deneyebilirsiniz ama öncesinde uzun bir tecrübe edinmeniz gerekecek o uğraş alanı için. Sermaye varsa ticaret yapmak, dükkan açmak da bir seçenek tabii.

Şahsen benim ailemin maddi imkanı baya iyi olsa ve beni desteklese yurt dışında eğitim almayı düşünürdüm ilk planda. Yüksek lisans ve doktorayı da orada yapardım. Öyle bir imkan yoksa da en kötü ihtimalle iyi bir özel üniversiteye giderdim.

Ford Otosan'damı çalışıyorsunuz?
Bsh tayım

Sanayi işi çok yoruyor bu doğrudur.
Vallahi hocam ilgi alanınıza göre ilerlemek daha mantıklı burada senin içinde ne var ne istiyorsun.
Elektriğe ilgim var ama ben düz anadolu lisesinde okuduğum için bir belgem yok babam elektrikçi tanıdık kişilerin elektrik işlerini bedavaya yapar mesela bende öğrenmek için yanına giderdim yapabilcek kabiliyetim var ama Türkiyede pek te para kazandıracak bir iş değil elektrik işi :(

İngilterede dayım var kendine ait atölye sahibi, eskiden şirket üzerinden birilerini ülkeye getirtebiliyormuş ama sanırım onu artık kaldırmışlar öyle dedi yasal yollarla ancak okul okuyarak gelebilirsin o zaman sana yardımcı olabilirim diyor. Çifte vatandaşlığım da yok. Turist vizesi ile gidip uzatma gibi birşeyler oluyormuş diye bir kaynakta görmüştüm ama doğruluk payı nedir bilmiyorum.

Hocam maddi imkanınız iyiyse neden üniversite okuma imkanınız yok onu anlamadım. Özel değilse paylaşabilir misiniz? Sürekli başında durmanız gereken bir iş mi var?

Sanayi işinden çıkmak istiyorsanız sizin kararınız bir şey diyemem. Ama üniversite okumayacaksanız dışarıda yapacağınız diğer işler de pek kolay olmayacak. Bilgisayar ile de bir şeyler yapmayı deneyebilirsiniz ama öncesinde uzun bir tecrübe edinmeniz gerekecek o uğraş alanı için. Sermaye varsa ticaret yapmak, dükkan açmak da bir seçenek tabii.

Şahsen benim ailemin maddi imkanı bayağı iyi olsa ve beni desteklese yurt dışında eğitim almayı düşünürdüm ilk planda. Yüksek lisans ve doktorayı da orada yapardım. Öyle bir imkan yoksa da en kötü ihtimalle iyi bir özel üniversiteye giderdim.

Ailem okul okutmaktan vaz geçti diyelim 3 yıl özel lisede okudum ben kimya bölümü düşünüyordum puanım da yeterliydi ülke şartlarında üniversite okuyana değer verilmediği için de Aileden destek alamadım ve işe girdim okumak hala içimde var bu sene güzel bir puan yapamam büyük bir ihtimal çünkü çalışmadım ders bilgisayar alanında da HTML ve az biraz JavaScript ile uğraşmıştım internet üzerinden hi kod gibi şeylere katılım sağlıyorum.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı