1900 TL Sistem Önerisi

İmzamdaki bilgisayarı 2 bin TL civarına topladım ekran kartı ve PSU'yu 2. el aldım güvenilir bulabilirsen GTA 5 hikaye modu Ultra'da kasmadan oynayabiliyorum.

Hocam o sistemin ekran kartı zaten bütçenin yarısı yapıyor valla 2000 TL civarına topladıysanız helal olsun.
2. el sistem toplaman şu an için çok zor korona virüs sebebiyle esnaflardan veya 2. el alım - satım işini yapan yerlerden parça toplayamazsın. İnternetten 2.el parça almamaya da çalışmanı öneririm. Sana önerim her şeyi 0 alabileceğin ve yükseltebileceğin APU bir sistemi alta yazayım.
Anakart: Gigabyte B450 S2H -- 450 TL civarı bulabilirsin.
İşlemci: Ryzen 3 3200G --- 700 TL civarında bulabilirsin.
RAM'lar: 3000 MHz veya üstü 2 tane 8 GB RAM -- 600 - 700 TL civarı ( MHz'si yüksek ve çift kanal RAM kullanmalısın çünkü ekran kartın yok ve APU sistemlerde RAM frekansı ve çift kanal olması performansı çok fazla etkiliyor)
PSU: FSP öneririm ama bütçen yetmiyecektir büyük ihtimalle alabildiğin 80+ sertifikalı kaliteli bir PSU almaya bak.
Sistemi geliştirmeyeceğim dersen anakartı düşürüp PSU'yu düzgün almanı öneririm PSU bilgisayardaki en önemli parçalardan biridir.
Yukarıdaki sistem ortalama 2000 TL'ye falan denk geliyor uygun anlarda doğru indirimleri kullanırsan 1900 TL'ye düşürebilirsin.
Kasa konusuna gelirse kasayı 2. el de alabilirsin, ucuza ne bulabilirsen kullan bence.
Ryzen 3 3200G'nin GTA 5 performansını alttaki linkten izleyebilirsin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı