Arkadaşlar bütçem fazla olmadığı için maksimum 2000 TL'lik bir bilgisayar toplayabilirim. Ben kendimce şöyle bir şey yapmaya çalıştım. Yardımcı olursanız sevinirim.
Sistemin iç bileşenleri bunlar ve toplam 1902 TL ediyor. Uyum sorunu olu mu acaba parçalar arasında?
İnternetten biraz baktım i3 4160 işlemci ve GTX 750 Ti ile GTA 5, Battlefield 4, Battlefield Hardline, Witcher 3 oynayanlar vardı akıcı bir şekilde. Zaten çoğunlukla online olarak BF serisini oynarım. Sanırım bu sistem işimi görür. Monitör olarak bunu düşünüyorum :
Kardeş soğutucuyu çıkartıp işlemciyi i5 4460 yaparsan iyidir.Yok kalsın dersen sistem güzel yalnız oc olmayan bir işlemciye soğutucu gerekmez kendi fanı yeterlidir.İşlemciyi değiştirmezsen soğutucudan gelen 100 tl ile ekran kartına yükseltirsin..
Kusura bakmayın. Monitörün 1900 TL'ye dahil olduğunu fark etmemişim. O zaman arkadaşınm önerdiği sistemi alternatif olarak düşünebilir. Fakat ekran kartını MSI veya ASUS tercih ederek alabilir.
4160 sanırım çok ısınıyormuş o yüzden işlemci soğutucu koymak zorunda kaldım. Devrim Gök arkadaşımızın önerdiği ekran kartı performansı baya başarılı. İlerde işlemciyi yükseltebilirim fakat şimdilik i3 4160 alacağım. Teşekürler arkadaşlar
4160 çok ısınıyormuş diyenle ilişiğini kes hemen. İşlemci olarak da i5-4460 alman daha iyi olur. İleride işlemciyi değiştirmezsin. İşlemci ve anakart bir kere alınır. Eğer ileride işlemci değiştiriyorsan demek ki ilk aldığında hatalı bir tercihte bulunmuşsun demektir. Ekran, ram, ssd , hdd bunlar her zaman değişir ama işlemci ve anakart komple yeni bir sistem alana kadar kolay kolay değişmez.