190E alınır mı?

25 yaşın da dediğin Mercedesler de günümüzdeki çoğu araçtaki konforu bulamazsın.
25 yıl önce evine aldığınız koltuğunuzu hala kullanıyor musunuz? Ya da 25 yıl önceki aldığın ayakkabı hala ilk günkü kadar rahat mı kullanıyor musunuz? Zaman geçti ve teknoloji gelişti. Koltuk yapısından tut süspansiyon sistemine, yalıtım malzemesinden tut fitillerin kauçuk malzemesine kadar her şey teknolojik olarak gelişti.

İnan şuan 190E'den daha güvenli daha konforlu daha iyi yol tutuşu sergileyecek 10'larca B sınıfı araba var. Sen o Mercedes'e 25 yıl hiç binmeden kapının önüne park etsen yine de fitillerden, alt takıma birçok mekanik parça zaten ömrünü yitirmiş olacaktır. Evinin balkon demirini bile 25 yıl boyamasan ne hale gelir sen düşün. Ki yüzlerce km yapmış araç ne halde olacaktır tahmin etmek zor değil.

Alıcı arkadaş 18 yaşına girmiş ve ilk arabasını alacak. Bütçesi de belli ki zaten parası olsa daha güncel bir modele bakardı. 70 bin liraya 190E alıp ne yapacak? Hangi eskiyen parçasını değiştirmekle hem uğraşacak hem parçaya para harcayacak hemde ustasını bulacak? Üstelik artık birçok parçasını bile bulamıyorsun. Yani geçmiş yazılarıma bakarsanız benim de idealimde almak istediğim araç Mercedes'tir ve 2007 model E200 Kompresör'den aldığım keyfi hiçbir araçtan almadım ama bile bile bu arkadaşı da kazana atmak doğru değil.

Benim tercihim gerekirse Clio, Colt, Jazz veya başka bir B sınıfı bir araç olur ama daha genç daha düşük km'li ve parça lazım olduğunda (yaşından dolayı mecburen lazım olacak) daha kolay erişip daha ucuza alabileceğim bir araç tercih ederdim.

25 yıl önce evine aldığınız koltuğunuzu hala kullanıyor musunuz? Ya da 25 yıl önceki aldığın ayakkabı hala ilk günkü kadar rahat mı kullanıyor musunuz? Zaman geçti ve teknoloji gelişti. Koltuk yapısından tut süspansiyon sistemine, yalıtım malzemesinden tut fitillerin kauçuk malzemesine kadar her şey teknolojik olarak gelişti.

İnan şuan 190E'den daha güvenli daha konforlu daha iyi yol tutuşu sergileyecek 10'larca B sınıfı araba var. Sen o Mercedes'e 25 yıl hiç binmeden kapının önüne park etsen yine de fitillerden, alt takıma birçok mekanik parça zaten ömrünü yitirmiş olacaktır. Evinin balkon demirini bile 25 yıl boyamasan ne hale gelir sen düşün. Ki yüzlerce km yapmış araç ne halde olacaktır tahmin etmek zor değil.

Alıcı arkadaş 18 yaşına girmiş ve ilk arabasını alacak. Bütçesi de belli ki zaten parası olsa daha güncel bir modele bakardı. 70 bin liraya 190E alıp ne yapacak? Hangi eskiyen parçasını değiştirmekle hem uğraşacak hem parçaya para harcayacak hemde ustasını bulacak? Üstelik artık birçok parçasını bile bulamıyorsun. Yani geçmiş yazılarıma bakarsanız benim de idealimde almak istediğim araç Mercedes'tir ve 2007 model E200 Kompresör'den aldığım keyfi hiçbir araçtan almadım ama bile bile bu arkadaşı da kazana atmak doğru değil.

Benim tercihim gerekirse Clio, Colt, Jazz veya başka bir B sınıfı bir araç olur ama daha genç daha düşük km'li ve parça lazım olduğunda (yaşından dolayı mecburen lazım olacak) daha kolay erişip daha ucuza alabileceğim bir araç tercih ederdim.

Tavsiyen için çok teşekkürler dostum.

Benim de tercihim bu olmazdı.
Direk al demedim.
Bilgi alması için bir grup attım zaten.
Orada bu araçları kullanan çok.

Açıkçası benim tercihim 3.25 E 30 olurdu tabi o da sıkıntılı bir araç.
Masraf açar.
Sağda solda yanlamış bir araç. Temizi de yok.
Dediğiniz araçlara katılıyorum.

Ama mercedes cidden beğendiğim bir araç.
Özellikle W 124 kasa.

İnan şu an 190E'den daha güvenli daha konforlu daha iyi yol tutuşu sergileyecek onlarca b sınıfı araba var. Sen o Mercedes'e 25 yıl hiç binmeden kapının önüne park etsen yine de fitillerden, alt takıma birçok mekanik parça zaten ömrünü yitirmiş olacaktır. Evinin balkon demirini bile 25 yıl boyamasan ne hale gelir sen düşün. Ki yüzlerce km yapmış araç ne halde olacaktır tahmin etmek zor değil.

Alıcı arkadaş 18 yaşına girmiş ve ilk arabasını alacak. Bütçesi de belli ki zaten parası olsa daha güncel bir modele bakardı. 70 bin liraya 190e alıp ne yapacak? Hangi eskiyen parçasını değiştirmekle hem uğraşacak hem parçaya para harcayacak hem de ustasını bulacak? Üstelik artık birçok parçasını bile bulamıyorsun. Yani geçmiş yazılarıma bakarsanız benim de idealimde almak istediğim araç Mercedes'tir ve 2007 model E200 kompresör'den aldığım keyfi hiçbir araçtan almadım ama bile bile bu arkadaşı da kazana atmak doğru değil.

Benim tercihim gerekirse Clio, colt, jazz veya başka bir b sınıfı bir araç olur ama daha genç daha düşük Km'li ve parça lazım olduğunda (yaşından dolayı mecburen lazım olacak) daha kolay erişip daha ucuza alabileceğim bir araç tercih ederdim.

Yıllar geçmiş ama yazmadan edemedim. Herkes her konuda da konuşmamalı. Yok koltuk yok sandalye araçlar böyle şeyler değil. 20 30 40 fark etmez balkon demiri gibi durmaz araç. Temiz bakılmış araç kaç yaşında olsun alınır. Bu zamana kadar 81 modelinden 2004'e kadar araç sahibi oldum. Burada önemli nokta eski aracın ilminden anlamak, ilminden anlaşıldığı zaman yeni araçlardan daha uygun ve keyifli olur. Örnek 190e M102 motoruna sahip şanzımanı da otomatiklerde 724 olması lazım. M102 döneminin ilerisinde bir motor, tatlısından el becerisiyle yorulmamış olan motoru normal bir insan ustaya sokmadan yürütebilir ki bu motorlar sağlamlığıyla ölümsüzlüğüyle bilinir. İyi şartlarda 1M km gidenlerde var. Otomatik şanzımanı ise tank gibi, komple mekanik sistem asla elektronik sistem içermez. Yeni nesil şanzımanlara göre her konuda daha eski hissettirir ancak dayanımı iyidir. Viteslerde vuruntu, boşa kaçma ya da viteslere geç geçme gibi sorunları varsa bilmeyen birinin yzak durması gerekir keza 2025 de 70 80 liradan aşağı rektifiye edilmez. İyisine denk gelinirse sadece temizlik ve yağ bakımı ile 500 üstü kilometrelere gider. Elektroniği azdır kaportası yaşı gereği çürümeye müsait, alınırken mümkünse döşeme kaldırılmalı ve kesinlikle altına girip incelenmeli. Kendim sahibi oldum ve uzun yıllar boyunca bindim kendisini ufak tefek rolanti arızaları dışında sorun yaşamadım ancak araca bakıyordum, düzenli temizlik kontrol. Bu mesajı yazmamın sebebi 190'e hakkında değil eski. Araçlar hakkında konuşulması. İşin özü, biraz el becerikliği ve şans ile 190e tarzı araçlar binilebilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı