25 yıl önce evine aldığınız koltuğunuzu hala kullanıyor musunuz? Ya da 25 yıl önceki aldığın ayakkabı hala ilk günkü kadar rahat mı kullanıyor musunuz? Zaman geçti ve teknoloji gelişti. Koltuk yapısından tut süspansiyon sistemine, yalıtım malzemesinden tut fitillerin kauçuk malzemesine kadar her şey teknolojik olarak gelişti.
İnan şu an 190E'den daha güvenli daha konforlu daha iyi yol tutuşu sergileyecek onlarca b sınıfı araba var. Sen o Mercedes'e 25 yıl hiç binmeden kapının önüne park etsen yine de fitillerden, alt takıma birçok mekanik parça zaten ömrünü yitirmiş olacaktır. Evinin balkon demirini bile 25 yıl boyamasan ne hale gelir sen düşün. Ki yüzlerce km yapmış araç ne halde olacaktır tahmin etmek zor değil.
Alıcı arkadaş 18 yaşına girmiş ve ilk arabasını alacak. Bütçesi de belli ki zaten parası olsa daha güncel bir modele bakardı. 70 bin liraya 190e alıp ne yapacak? Hangi eskiyen parçasını değiştirmekle hem uğraşacak hem parçaya para harcayacak hem de ustasını bulacak? Üstelik artık birçok parçasını bile bulamıyorsun. Yani geçmiş yazılarıma bakarsanız benim de idealimde almak istediğim araç Mercedes'tir ve 2007 model E200 kompresör'den aldığım keyfi hiçbir araçtan almadım ama bile bile bu arkadaşı da kazana atmak doğru değil.
Benim tercihim gerekirse Clio, colt, jazz veya başka bir b sınıfı bir araç olur ama daha genç daha düşük Km'li ve parça lazım olduğunda (yaşından dolayı mecburen lazım olacak) daha kolay erişip daha ucuza alabileceğim bir araç tercih ederdim.