192.168.1.1 veri ihlali uyarısı nedir?

Yedinci Mühür

Decapat
Katılım
7 Ocak 2020
Mesajlar
423
Çözümler
1
Modemimin şifresini değiştirmek için 192.168.1.1'e girdim ve böyle bir uyarı verdi. Ne yapmalıyım?

Screenshot_20200901-004705.jpg
 
Google Chrome'un şifre kontrol uyarısı.

Bu özelliğe Password Checkup deniyor. Herhangi bir sitede Chrome üzerinden parola kullandığınızda Chrome parolanızı kontrol ediyor ve daha önce ifşa olan parolalardan biri mi değil mi diye bir kontrol gerçekleştiriyor.

Geçtiğimiz senelerde çeşitli sitelerde yaşanan hack sorunları nedeniyle yaklaşık 4 milyar parola ortaya çıktı. Örneğin sen hepsiburada.com'da bir hesap açtıysan ve hepsiburada.com hacklendiyse senin parolan saldırganların eline geçti demektir. Bu 4 milyar parola şimdi ortalarda geziyor. Dileyen herkes bu parolalara erşebiliyor. Elbette saldırganlarda, siber korsanlarda da bu parola veritabanı mevcut.

Google Chrome'da bir sitede parola kullandığında bu parolayı alıyor ve 4 milyar parola arasında bu parola var mı kontrol ediyor. Eğer varsa bu parola ile ilgili sana Şifrenizi değiştirin - Bir site veya uygulamadaki veri ihlali nedeniyle şifreniz ifşa oldu uyarısı veriyor.

Şifrenizi değiştirin - Bir site veya uygulamadaki veri ihlali nedeniyle şifreniz ifşa oldu uyarısı uyarıyı aldığın site ile alakalı. Fakat Adsl modeme erişmek istediğinde de parola girersen bu parola da kontrol edilecektir. Yani Chrome üzerinden kullandığın tüm parolalar artık kontrol ediliyor.

Google Chrome aslında sana şunu diyor: Bu paroları artık kullanma

Herhangi bir sitede kullanıcı adı ve parola alanına yazdığın her parola artık Chrome tarafından taranacak ve hacklenmiş bir parola olup olmadığı konusunda kullanıcılar uyarılacak.
 
Hocam yakın zamanlarda sızdırılan şifreleri Google topluyor herhangi bir siteye girdiğinizde eğer kullanıcı adı şifre kombinasyonu sızdırılan şifrelerde varsa o uyarıyı veriyor.
 
Şifre basit bir şey ise veya Chrome bu yönde bir karar verdiyse şifrenize bakarak, bu tarz uyarı çıkıyor artık. Endişe etmeniz gereken tek şey, şifrenizin basit olması nedeniyle, kolay ele geçirilebilir olmanız. Bunun dışında bir sorun yok.

Ben de aynı uyarıyı aldım ama işin garibi bu kullanıcı adı şifre doğru değil giyor nedendir?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı