195.809+TL (0.86824 BTC + 14.32021 ETH) bulunan coin hesabının şifresine eriştim | İnternet neden güvenli değil?

Tamamen test amaçlı üzerinde denemeler yapan bir program geliştirdim. Program, a-z, A-Z ve sayılar içeren, 6 basamak uzunluğunda rastgele bağlantılar oluşturur ve bu url'deki görüntüleri kontrol ediyor. Programın oluşturduğu 100 linkten 29'u resimlere ait. Ardından mevcut bir url'de basit değişiklikler yaptım ve bağlantıların çalışıp çalışmadığını kontrol ettim. 10 farklı deneme yaptım ve 10 kişiden 9'u beni resimlerle bağlantı kurmaya yönlendirdi.

Karşılaştığım çoğu görüntü önemsiz görüntülerdi, ancak bir görüntüde bit-trading.online kullanıcı adı ve şifre ile karşılaştım, kullanıcı adı ve şifreyi test etmek için hesapta oturum açmaya çalıştım, şifre mevcut bir hesaba aitti ve hesapta 0.86824 BTC + 14.32021 ETH vardı. Hesap sahibinin e-posta adresini hesap ayarlarından öğrendim ve hesaptan çıkış yaptım ve şimdi hesap sahibine bir e-posta gönderiyorum.

Buradaki suçlu bu siteyi kullanan kişiler. Özel bilgilerinizi herkese açık olarak paylaşmayın!

Not: Ekran görüntülerinde kişinin herhangi bir özel bilgisi bulunmamaktadır.
Not 2: Hesabın sahibi Türk değil, ekran görüntüsüne başkaları da erişebileceği için kendisine mail attım.
Not 3: Hesaba zarar verecek herhangi bir işlem yapmadım.

1607342615869.png1607342600769.png1607342582643.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Aslında çok iyi bir oltalama yöntemi olmaz mıydı? Sahte bir Bitcoin sitesi oluşturup bu şekilde LightShot'la uğraşan kişiler için LightShot'a binlerce fotoğraf yüklemek...
Peki gelelim buradaki oltalamaya.Bilgileri girdiniz ve şaşırdınız içeride kripto para birimleri var.
Hemen bu kripto birimlerini çekmeliyim.Şimdi kripto parayı çekmeye çalışınca noluyor bakalım 😁. Bizden onaylama için birnevi depozit istiyor akla gelen soru 14 ethereum varken 0.075 ETH bana koyar mı? Koymaz bas parayı.
Buradaki oltalama böyle.
1607344468248.png
 
Buradaki oltalama böyle.

Teşekkürler, ben sadece troll olarak yapılmış bir site sanıyordum, meğer dolandırıcılarmış :D.

Düzenleme:
Ayrıca şimdi ben de o şekilde rastgele bağlantılar yazarken fark ettim ki LightShot'ı bu şekilde kurcalayanlar için bayağı bir oltalama SS'i var. Aman dikkat edin! İnsanlar bu kadar aptalca bir şekilde şifrelerini açık ortamda paylaşmazlar.
 
Bunu aylar önce denemiştim, millet sizin gibi sazanları avlamak için fake fotoğraflar koyuyor böyle :D eğer 10 dk daha bakarsanız aynı fotonun 5-6 kere daha olduğunu görürsünüz
 
Ben bunu uzun zaman önce fark etmiştim, bunun sebebi Lightshot bağlantılara şifre koymuyor eğer bu bağlantılar şifrelenseydi asla ulaşılamazdı umarım yakın zamanda yaparlar.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı