195.809+TL (0.86824 BTC + 14.32021 ETH) bulunan coin hesabının şifresine eriştim | İnternet neden güvenli değil?

Tamamen test amaçlı üzerinde denemeler yapan bir program geliştirdim. Program, a-z, A-Z ve sayılar içeren, 6 basamak uzunluğunda rastgele bağlantılar oluşturur ve bu url'deki görüntüleri kontrol ediyor. Programın oluşturduğu 100 linkten 29'u resimlere ait. Ardından mevcut bir url'de basit değişiklikler yaptım ve bağlantıların çalışıp çalışmadığını kontrol ettim. 10 farklı deneme yaptım ve 10 kişiden 9'u beni resimlerle bağlantı kurmaya yönlendirdi.

Karşılaştığım çoğu görüntü önemsiz görüntülerdi, ancak bir görüntüde bit-trading.online kullanıcı adı ve şifre ile karşılaştım, kullanıcı adı ve şifreyi test etmek için hesapta oturum açmaya çalıştım, şifre mevcut bir hesaba aitti ve hesapta 0.86824 BTC + 14.32021 ETH vardı. Hesap sahibinin e-posta adresini hesap ayarlarından öğrendim ve hesaptan çıkış yaptım ve şimdi hesap sahibine bir e-posta gönderiyorum.

Buradaki suçlu bu siteyi kullanan kişiler. Özel bilgilerinizi herkese açık olarak paylaşmayın!

Not: Ekran görüntülerinde kişinin herhangi bir özel bilgisi bulunmamaktadır.
Not 2: Hesabın sahibi Türk değil, ekran görüntüsüne başkaları da erişebileceği için kendisine mail attım.
Not 3: Hesaba zarar verecek herhangi bir işlem yapmadım.

1607342615869.png1607342600769.png1607342582643.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Köşeyi dönebilirdiniz.

Bende olacaktı bu şans...

Şaka bir yana o parayı yeseydi, 2 katı emin olun ondan geri çıkardı.

Tamamen test amaçlı üzerinde denemeler yapan bir program geliştirdim. Program, a-Z, a-Z ve sayılar içeren, 6 basamak uzunluğunda rastgele bağlantılar oluşturur ve bu URL'deki görüntüleri kontrol ediyor. Programın oluşturduğu 100 linkten 29'u resimlere ait. Ardından mevcut bir URL'de basit değişiklikler yaptım ve bağlantıların çalışıp çalışmadığını kontrol ettim. 10 farklı deneme yaptım ve 10 kişiden 9'u beni resimlerle bağlantı kurmaya yönlendirdi.

Karşılaştığım çoğu görüntü önemsiz görüntülerdi, ancak bir görüntüde Bit-trading. Online kullanıcı adı ve şifre ile karşılaştım, kullanıcı adı ve şifreyi test etmek için hesapta oturum açmaya çalıştım, şifre mevcut bir hesaba aitti ve hesapta 0.86824 BTC + 14.32021 eth vardı. Hesap sahibinin e-posta adresini hesap ayarlarından öğrendim ve hesaptan çıkış yaptım ve şimdi hesap sahibine bir e-posta gönderiyorum.

Buradaki suçlu bu siteyi kullanan kişiler. Özel bilgilerinizi herkese açık olarak paylaşmayın!

Not: Ekran görüntülerinde kişinin herhangi bir özel bilgisi bulunmamaktadır.
Not 2: Hesabın sahibi Türk değil, ekran görüntüsüne başkaları da erişebileceği için kendisine mail attım.
Not 3: Hesaba zarar verecek herhangi bir işlem yapmadım.

Eki Görüntüle 768594Eki Görüntüle 768591Eki Görüntüle 768588

Bu iyi davranışınız için kendi adıma teşekkür ederim.
 
Böyle bir hesaba ben de denk gelmiştim ve giriş yapabilmiştim. Bir sitenin admin bilgilerini de bulmuştum ve not bırakıp çıkmıştım. Bir Türk'ün kimlik bilgilerini de bulmuştum ama ona yapabileceğim bir şey yoktu.

Lightshot'da böyle şeyleri çok paylaşıyorlar. Bu tamamen, Lightshot'a atılan resimlerin başkaların erişemeyeceğini sanmalarıyla alakalı; internetin güvenli olmamasıyla alakası yok bence.
 
Parayı yiyebilirsiniz şeklindeki söylemler var kısmen haklı olsalarda ben bu tür durumlarda bunu başaranın çok daha büyük paralar kazanabileceği potansiyel görüyorum.
 
"Zengin niye zengindir?"
İsimli bir kısa film çalışması.
 

Geri
Yukarı