1950 TL Sistem Toplama

jandark

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar kendim bir sistem oluşturdum ancak işlemci konusunda tereddüt yaşıyorum. i3 6100 ve i5 6402p arasında kaldım. Özellikle i3 6100'ün CPU kullanımının bazı oyunlarda %90'a varması hatta geçmesi bu yüzden ekran kartından tam verim alamayacak olmam beni i5 6402p'yi seçmeye itti. Bu yüzden size sormak istedim sistem nasıl? Neler değiştirilmeli? Ek önerileriniz var mı? Ve son olarak Corsair VS 450 yeter mi?
Not: Corsair VS 450, 12A kanalından 406W veriyor.

Sistem;
PicsArt_07-06-04.34.56.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
1400 lira gibi vi fiyata apu toplayip üstüne600liralik güzel bi ekran karti taksan daha cok verim almazmizin? Hem son cikan apunun ghz i 4.3ve isinma sorunu yok

1400 lira gibi vi fiyata apu toplayip üstüne600liralik güzel bi ekran karti taksan daha cok verim almazmizin? Hem son cikan apunun ghz i 4.3ve isinma sorunu yok
Ghz'in bir önemi yok. Yanlış bilgilendirme yapmayın. Apu'ya ekran kartı tavsiye etmem.

i3 6100 GTX 970'i kaldırabilirken darboğaz yapmaz. Artık 9XX serisi almayın. RX460 çıkacak, onu bekleyin.

Başlıkta sırf "1950 TL Sistem Toplama" yerine "1950 TL Sistem" yazdım diye 1 gün ceza almıştım o yüzden yazamadım kusura bakmayın ben şimdi i3 6100 alıp ekran kartını güçlendirmek isterim ancak aldığım sistemi 3-4 yıl boyunca hiç değiştirmeden kullanacağım o yüzden i3 6100 ilerdeki oyunlar için yeterli gelememe gibi bir olasılığı olduğu için işlemciyi biraz iyi seçtim ancak ilerdeki oyunlar içinde yeterli olursa i3 6100 alacağım. Sizce ne yapmalıyım?

Dostum APU işlemcilerin mantığı ekran kartına bütçe harcamadan oyunları düşük-orta ayarlarda oynamaktır eğer bu sisteme 600 TL'ye bir ekran kartı takarsan APU işlemciyi sadece normal bir işlemci olarak kullanmış olursun ki verdiğin para sadece APU'nun işlemci yanı için olur son APU dediğin A10 7890K yani 500 TL civarı onun yerine benim seçtiğim işlemciyi yada i3 6100'ü seçersen daha mantıklı ve daha performanslı olur.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı