1959 öncesi şampiyonluklar sayılmalı mı?

Fenerbahçe'nin istediği kupalar daha ligler 3 farklı yerel lig oynanırken istediği kupalar,yani bu sistemde 3 farklı lig vardı :
-Ankara Ligi
-İstanbul Ligi
-İzmir Ligi
Bu ligler ayrı olarak oynanıyor ve bu liglerdeki takımlar 1957'ye kadar karşılıklı maç yapmıyorlardı.Bu yüzden yerel liglerdeki kupaların Süper Lig'te geçerli sayılmasını istemek bir BAL Takımının şampiyonluğunu Süper Ligte istemesi gibi bir şeydir.
Beşiktaş'a kupaları neden verildi?
Beşiktaşın kupaları aldığı zamanki lig düzeni,günümüz lig düzenine en yakın şekilde olduğu için Beşiktaş'ın 2 şampiyonluğu geçerli sayıldı. Bunun en büyük sebebi Beşiktaş'ın aldığı iki şampiyonlukta Ankara,İstanbul ve İzmir Ligi şampiyonlarının kendi aralarında ayrı olarak bir final turnuvası daha yapması ve bu final takımlarının kazananının Türkiye Şampiyonu olmasıydı.

Ben burada kısa olarak anlattım,Fenerbahçe'nin kupalarını bu denli istemesinin tek nedeninin son yıllardaki önüne geçilemeyen başarısızlık olduğunu düşünüyorum. İstenilen kupaların Süper Lig'te geçerli sayılması için mantıklı tek bir sebep yok.
Daha detaylı incelemek isteyenler için 1959 öncesi lig düzeni ve takımları hakkında çok daha detaylı bir yazı : Beşiktaş'ın 1959 Öncesinde Kazandığı İki Şampiyonluk Neden Sayıldı?

Tek sorum var, eğer şu anki şampiyonluk durumunuz bizden üstün olsaydı yine hak iddia edecek miydiniz? Etmeyeceklerdi, kendileri de biliyor. Konu bitmiştir.

Tek sorum var, eğer şu anki şampiyonluk durumunuz bizden üstün olsaydı yine hak iddia edecek miydiniz? Etmeyeceklerdi, kendileri de biliyor. Konu bitmiştir.

Katılıyorum. Galatasaray'ın 28 şampiyonluğu olacak olsa bu sefer Fenerbahçe sayılmasın diye itiraz edecekti.

Fenerbahçe'nin kupalarını bu denli istemesinin tek nedeninin son yıllardaki önüne geçilemeyen başarısızlık olduğunu düşünüyorum.
Çok doğru. Ali Koç'un geldiğinden beri hiçbir başarısı yok. Ayrıca konusu açımasa çoğu Fenerbahçeli'nin bunlardan haberi bile olmayacağından eminim.

Bence sayılmalı, Galatasaray'ın sadece "1" şampiyoluğu oldugu için gücüne gidiyor.

Sayılsın bir şey değişmeyecek. Ali koç'un durumunu kurtarması gerek.

Bana sorarsan bence sayılmalı. Çünkü o zamanlarda da alın teri dökülüp emek harcanmış bu zamanda da alın teri döküp emek harcıyorlar. Bana sorarsan sayılmalı. Fakat ben hiç futbol sevmeyen birisiyim. Yorumlamayı sever miyim severim kendi düşünceme göre önceki şampiyonluklar sayılmalı bence de.

Kaynak?

Yanlış hatırlamıyorsam Fenerbahçe yıllar önce tekrar başvurmuştu bunun için TFF'ye ve reddedilmişti. Tekrardan niye başvurdular acaba? Malum, ülkenin reisi ve ona yakın zengin insanlar Fenerbahçeli olunca insan merak ediyor doğrusu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…