1999'dan Önce Doğan Neslin Bildiği Şeyler, Çocukluğumuz

Yağ ve ekmek masanın altında sadece tanıdıklara gizlice fahiş fiyatlardan verilirdi, orası hangi Türkiye acaba?

Kardeşim senin amacın çok farklı, burası tartışma konusu değil. Lütfen başka yerlerde konu aç. Benim kast ettiğim şey 1999 ve yakınında doğan neslin 2006-2012 arasında yaşadığı şeyler üzerine genelde. Eski Türkiye'den filan bahsettiğim yok. Başka yere lütfen.
Meybuz, misket, kız kaçıranlar, çatapatlar, torpiller halen var. Bayramlarda halen silah çatışmaları var. Benim oturduğum şehirde bunların çoğu halen bulunuyor.

Keşke çevrem de böyle şeyleri görebilsem, en son yıllar önce görmüştüm bunları. Öyle iyi bir muhitte, zengin bir yer de filan da yaşamıyorum ama yok yani artık. Sokakta oynayan çocuk görmeyeli yıllar oldu. Özledim be o günleri.
 
1582372495615.png
 
En batıda, İzmir. Burada çoğu yer de artık göremiyorum maalesef. Doğu'da olması ne güzel, insan görünce hala bazı şeyler için umut olduğunu hissedebilir bence.
Hocam modernleşme böyle bir şey. İzmirli biri olarak bende her şeyi yaptım. Ancak eskileri unutup yenilerini getirmemiz gerekiyor. Eskiden nasıl bilgisayarımız yokken, şimdi bilgisayarımız var ise. Bunların da değişmesi gayet iyi oldu.
Hala satılıyor. Çetinkaya marketlerde.
 
Kendinle çelişme dostum, şu an güzel şartlarda yaşamıyoruz evet, eskiden yapılan edepsizlikler artık açıkça yapılıyor ve sıkıntı olmuyor evet, dolar 6 lira evet, çeyrek 530 lira evet, durum kötü evet... Şimdiki çocuklar bunlardan haberdar değil ve okul başlayana kadar mutlu bir şekilde yaşıyorlar. Okul başladığında çocuklar itina ile aptallaştırılıyor, hesap makinesine dönüştürülmeye çalışılıyor, işe yarasa kuzu, efendi çocuk, zeki çocuk gibi kılıflarla memur edilip aylık 4000'e zar zor yaşatılıyor, ters teperse de gerizekalı, ukala, aptal gibi kılıflarla dışlanıyor.

Doğrusu bu sistemden ben de nefret ediyorum fakat eskiler de neredeyse aynı olduğu için hiç özlemiyorum. Aslında şu an ülkemiz çok güzel bir ekonomik durumda fakat yöneticiler o paraları "Müslüman ülkeler"e yardım için harcıyor. Devlet kesesi bizim vergilerimizden meydana geliyor ve büyük bir kısmı sadece 3 dua bilen ve sıkışınca Allah diyen "müslüman"lara harcanıyor. Millet yıllar boyu yatıyor, ekmek elden iPhone Amerika'dan ücretsiz mis gibi yaşıyor. Planın son aşaması olan ülkeyi ele geçirme kısmı devreye girince de Türkiye'den yardım bekleniyor. Türkiye de yardım ediyor. Planın işlediğini gören Amerika (yani israil yani pkk yani terör) yakındaki ülkelerdeki mezhep kavgası veren "Müslüman"ları da Türkiye sınırına dayayıp duvarı yıkıp geçin nasılsa sivil diye ateş edemezler diyor. Ülkemizde de hiçbir şey üretilmiyor ve gelir gelmiyor, yöneticiler de bolca vergi koyup halkın cebinden "Müslüman"lara yardım ediyor.

Sıkıntının sebebi budur, korona falan da tuz biberdir, deprem de ancak mezedir. Fakat yine de çok eskilere dönmek istemiyorum. En fazla 5 yıl gitmek istiyorum. 2015'te her şey çok güzeldi.


Daha yeni içtim, mükemmel bir şey gerçekten de. Kışın bile soğuk içiyorum.
Bu konu böyle şeyler için açılmadı, yorumunuzu silin yada düzenleyin. Böyle konuları tartışmak veya duymak istemiyorum nokta. Rapor bildirdim konu hakkında umarım mod ekipleri yardımcı olurlar.
 
Bu konu böyle şeyler için açılmadı, yorumunuzu silin yada düzenleyin. Böyle konuları tartışmak veya duymak istemiyorum nokta. Rapor bildirdim konu hakkında umarım mod ekipleri yardımcı olurlar.

Eskiden membran klavyem vardı ne güzel, A4Tech marka. Başka hiç bir şeyi özlemiyorum, annem babam da yaşıyor. Hayat idare edilebilecek düzeyde. Eskiye gitme şansım olsaydı 2015'e giderdim.

Sanırım sen beni beyaz partili sandın, ben boş atıyorum, siyasetten nefret ediyorum. Siyaset zaten Arapça'da seyis kelimesinden türemiş. Seyis de at bakıcısı, çoban. Siyaset demek gütmek demek.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı