1ms VA ile 1ms IPS farklı mı?

APlusMath

Decapat
Arkadaşlar şöyle bir yorum gördüm. IPS'nin 1ms değeri gerçek 1ms değil falan diyorlar. AOC C24G1 monitörü kullanıyorum. Curved VA 1ms. Geçmek istediğim monitör 24G2U 1ms IPS flat.

İlk şikayetim, IPS monitörü görünce VA'dan inanılmaz soğudum.
İkinci şikayetim Curved'lerde inanılmaz ışık sızması gibi durum var, böyle bulut yumağı gibi çoğu yerde. AOC C24G1 şikayetlerinde olanın aynısı. Sanırım kronik.

Ama birkaç yerde şöyle gördüm 1ms IPS değeri gerçek 1ms değildir, VA'daki 1ms'den kötüdür diye. Sizce bu doğru mu? Geçmek istediğim monitörde mi gerçek 1ms değil?

Gecikme sürelerinde VA panel daha iyidir.
Değildir, "gaming" IPS kullanıp ghosting yaşayan sayısıyla "gaming" VA kullanıp ghosting yaşayan sayısını kıyaslayın zaten kabak gibi çıkıyor, Samsung un çok özel serileri dışında ghosting yapmayan VA yok, inanmazsanız İngilizce olarak araştırın lütfen.

VA panellerin IPS e tek üstünlüğü siyahlardaki derinliğidir, başka hiçbir alanda VA üstün değildir.

AOC 24G2U şahane bir monitör, iyi bir satıcıdan alırsanız ölü piksel vs. konusunda da kafanız rahat eder.

Değildir, "gaming" IPS kullanıp ghosting yaşayan sayısıyla "gaming" VA kullanıp ghosting yaşayan sayısını kıyaslayın zaten kabak gibi çıkıyor, Samsung un çok özel serileri dışında ghosting yapmayan VA yok, inanmazsanız İngilizce olarak araştırın lütfen.

VA panellerin IPS e tek üstünlüğü siyahlardaki derinliğidir, başka hiçbir alanda VA üstün değildir.

AOC 24G2U şahane bir monitör, iyi bir satıcıdan alırsanız ölü piksel vs. konusunda da kafanız rahat eder.
Teşekkür ederim hocam bilgilendirme için.

En hızlı panel TN panel olmasına rağmen 1MS olan diğer panellerden farkını ayırt edemezsin (gerçek 1MS olmasalar bile). Asıl düşünmen gereken konu, ışık sızmasının IPS panellerde daha çok olması. Siyah bir ekran açtığın zaman soğuduğun VA paneli özleyebilirsin :) Bunun dışında her bakımdan IPS ekran öneririm. Sadece ışık sızması olmayacağını sanma diye belirteyim dedim. IPS paneller hala olması gereken düzeyde değil.

Son düzenleme:
"Gerçek 1 ms" diye bir şey yok zaten. 1 ms diye genellikle en yüksek overdrive profilinin çıkabildiği ms değerini yazarlar, bu değer 1.99 ms bile olsa. Neredeyse her zaman da o en yüksek overdrive profiline geçildiğinde aşırı rahatsız edici derecede inverse ghosting görülür. Bazı istisnai monitörler var tabii gerçekten 1 ms GtG'ye kadar çıkabilip çok inverse ghosting yapmayan.

24g2u da g sync açılabiliyor değil mi?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı