İnceleme 1Password Password Manager İncelemeleri #1

@kkank ücretsiz versiyonda şifre sınırlaması var mı? Dediğin gibi arayüz çok karışık teşekkürler yazı için.

@kkank ücretsiz versiyonda şifre sınırlaması var mı? Dediğin gibi arayüz çok karışık teşekkürler yazı için.
Fark etmemişim bunu. Ücretsiz seçeneği bulunmuyor maalesef, sadece kısa süreli deneme imkanı mevcut.

@kkank, İnceleme için teşekkür ederim hocam, İOS’a geçtikten sonra yeni bir manager arıyorum daha önce localhostta saklıyordum onu da harici SSD’de tutuyordum fakat hem çok zahmetli hem de o kadar da güvenli olmadığına karar kıldım, İCloud’un kendi şifre yöneticisini mi bunu mu Bitwarden mi yoksa daha farklı bir manager mi kullanmalıyım? Ne diyorsunuz? Çok kullanım kolaylığı önemli değil, veri sızıntısı olmaması önemli, premium veya ücretsiz seçeneği de önemli değil.

Bazı firmaların 1-2 sızıntısı ortaya çıksa da kasalar ultra güvenli şekilde tasarlanıyor ve bildiğim kadarıyla hiçbirinden bir açık veri sızıntısı mevcut değil. 1Password oldukça başarılı ve aşağı yukarı zirveyi temsil eden bir konumda. Ancak bazı yan özelliklerinin daha iyi olması (örneğin sızıntı veri tabanı daha geniş) ve firmaya hayranlığımdan dolayı NordPass'i tavsiye ediyorum.

Sızıntı veri tabanı olayını biraz açabilir misiniz hocam? Neyimiz sızıyor da onun haberini veriyor? Ayrıca Redditte okuduğuma göre NordPass için yakın zamanda bir Lastpass olacak diyorlar, ne düşünüyorsunuz?

Son düzenleme:
Diyelim Twitter şifreleri ya da kişisel bilgileri sızdırdı diyelim ve internete düştü, şifre yöneticileri "bak burada sızıntın var, şifreni değiştir önlem al" anlamında uyarı veriyor. Nord gördüğüm en geniş sızıntı tespitine sahip olabilir. Yakın zamanda LastPass olacak derken ne demek istediğinizi anlamadım ama.

Detaylı okumadım fakat birisi okuduğu bir rapor veya yazıya göre açıkçası pek güvenli olmadığını yakın zamanda da sızıntı olabileceğini iddia etmiş sanırım. Ne kadar doğru bilemiyorum açıkçası.

en son söyleyeceğimi en başta söyleyeyim. Bitwarden kadar iyi ve kullanışlı değil kullanıcı dostu değil.

Telefon değiştirdiğimizde yeniden giril yapmak için en son link url falan yazmamız gerekiyordu halen daha böyle mi?

OTP 2FA için 6 haneli tek kullanımlık kodu üreten gizli uzun anahtarı elle girebiliyor muyuz ve tekrar düzenleme yapabiliyor muyuz görebiliyor muyuz yani istediğimiz zaman başka platformlarda kullanmak için uzun gizli koda ulaşabiliyor muyuz ?

Bir hesabın şifresini değiştirdiğimizde eski şifreyi gösteriyor mu ?

Ücret ödemeden tüm özelliklerini ve sınırsız kullanabilir muyuz ?

En azından bitwarden da OTP 2FA hariç tüm özellikleri sınırsız ücretsiz.
Telefon değiştirdiğimizde hemen e posta ve şifre ile giriş yapabiliyoruz. Giriş yaparken e posta da. veya OTP 2FA uygulamasından kodunu istiyor.
Özellikle 2. Dediğim aslında çok önemli detay belki önemsiz gelebilir sizlere canı yananlar bilir.
Kurtarma modu var.

Vs vs vs.

Sizlere tavsiyem bitwarden ve Microsoft authenticator ikilisini kullanın. Birbirine her şeyi yedekleyin. 2FA için Microsoft authenticator ı kullanın.

Son düzenleme:
Bitwarden gibi açık kaynak kodlu ve her konuda destek alabileceğiniz topluluğa sahip parola yöneticisi varken diğerlerine bakmam bile şahsen. Açık kaynak kodlu olması çok önemli benim için.

Bitwarden'ın 1Password'dan geride olduğu tek konu UI. O konuda da benim yaklaşımım çok basit, altı üstü parola yöneticisi bu, UI'ı bir kere ayarlarken görüyorsun zaten. UI konusu dışındaki tüm konularda Bitwarden rakipsiz şu anda.

Ücretsiz bu arada Bitwarden. Destek olmak istersen ödüyorsun ve ufak avantajların oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…