1st Player güç kaynağı nasıldır?

Daha fazla  
PC Hocası bu videosunda, 8:20 ile 11:22 arasında bu PSU'nun içine açarak bakmış ve nasıl olduğunu anlatmış:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

@Andar Han hocamız gibi profesyonel PSU yorumlaması yapabilenler var mı? Varsa bu PSU nasıl bir PSU ve tier listlerde hangi sıraya girebilir?

PC Hocası bu videosunda, 8:20 ile 11:22 arasında bu PSU'nun içine açarak bakmış ve nasıl olduğunu anlatmış:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

@Andar Han hocamız gibi profesyonel PSU yorumlaması yapabilenler var mı? Varsa bu PSU nasıl bir PSU ve tier listlerde hangi sıraya girebilir?

DC-DC yok gördüğüm kadarıyla. EMI filtresi tam gibi duruyor. Mosfet yerine diyot tercih edilmiş. Kondansatör markasını araşatırdım ama bulamadım. Pek güvenilir gelmedi.

Ayrıca testlerinde 12v kanalı düşük çıkmış. OCP koruması hiç bir kanalda çalışmamış.

1753449964736.png

Ben olsam almazdım. Alınsa bile en kısa sürede değiştirilmesi iyi olur.

@815867 şu arkadaş daha korumaların ne ise yaradığını bilmiyor, neden böyle bir işe yelteniyor anlayabilmek zor. UVP, OPP, OCP, OVP korumaları ile şebekedeki dalgalanmalar ilişkili değil ki bunlar çıkış korumaları. Bir de 90 veya 95 derece kapasitör de iyi bir mevzu, 85 ya da 105'dir o.

PSU ilk bakışta düşük seviye gibi duruyor. Farklı açılardan da görebilseydik daha iyi olurdu.

@815867 şu arkadaş daha korumaların ne ise yaradığını bilmiyor, neden böyle bir ise yelteniyor anlayabilmek zor. UVP, OPP, OCP, OVP korumaları ile şebekedeki dalgalanmalar ilişkili değil ki bunlar çıkış korumaları. Bir de 90 veya 95 derece kapasitör de iyi bir mevzu, 85 ya da 105'dir o.

PSU ilk bakışta düşük seviye gibi duruyor. Farklı açılardan da görebilseydik daha iyi olurdu.
105 derece yazıyor hocam. 489620471 kodu var. Araştırdım ama bir şey bulamadım.

1753450299763.png

@yusuf7878 PSU'daki 105 de videodaki arkadaş bilgi verirken "başka modellerde 90 veya 95 de görülmekte" gibi bir sey söyluyor ona ithafen yazmıştım.

1st Player ACK 650W galiba, bir sağı solu kurcalayalım belki bir şeyler bulunabilir.
Onu fark etmemiştim. Bu white versiyonu sanırım.

@yusuf7878 PSU'daki 105 de videodaki arkadaş bilgi verirken "başka modellerde 90 veya 95 de görülmekte" gibi bir sey söyluyor ona ithafen yazmıştım.

Bu arada PSU, 1st Player ACK 650W galiba, bir sağı solu kurcalayalım belki bir şeyler bulunabilir.
Hocam sizi hazır bulmuşken bu Fazeon markasının PSU'larını da soralım. Markanın kendisi başka markalara ürün yaptırdıklarını söylüyor ama bu markaların MSI, Tharmaltake gibi büyük markalar olduğunu söylüyorlar. Abdullah Hacıgül'e bunun hakkında pek çok video ve belge göndermişler. Abdullah Hacıgül'de videosuna eklemiş. Sizce inandırıcı mı?

0:35 ile 2:30 arasında anlatıyor.

Ve bu markanın bu kasasını kullandığı videoda PSU gözüküyor:
Screenshot_2025-07-25-15-10-18-291_com.google.android.youtube.jpg

5V ve 3.3V kanalları bayağı düşük gibi.

Hocam sizi hazır bulmuşken bu Fazeon markasının PSU'larını da soralım. Markanın kendisi başka markalara ürün yaptırdıklarını söylüyor ama bu markaların MSI, Tharmaltake gibi büyük markalar olduğunu söylüyorlar. Abdullah Hacıgül'e bunun hakkında pek çok video ve belge göndermişler. Abdullah Hacıgül'de videosuna eklemiş. Sizce inandırıcı mı?

0:35 ile 2:30 arasında anlatıyor.

Ve bu markanın bu kasasını kullandığı videoda PSU gözüküyor:
Eki Görüntüle 2542484
5V ve 3.3V kanalları bayağı düşük gibi.

Grup regulasyonlu yüksek ihtimal. 12v kanalı düşük bayağı. İyi olacağını sanmıyorum. Ayrıca marka önemli değil. Üretici ve platform önemli.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı