1ST SFOD-D, Delta Force Nedir?

BeritKaan

Decapat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci :)
Merhaba, bu yazımda sizlere 1977 yılında, İngiliz Özel Hava Servisi personeli ile kurulan. Amerikan Özel Harekat Dairesine bağlı bir birlikten bahsedeceğim. İsmi oyunlara konu olan ve savaş tarihine ilgili olanların bir yerde duydukları ya da duyabilecekleri bir isim. Kimdir bu Delta Force'lar, kimlerden oluşur? Nereden görev yapar? Bunları yanıtlamaya çalışacağım. Yazılarım objektiftir, taraf tutmaksızın elde ettiğim bilgileri, ilgisi olan insanlara sunuyorum.

1ST SFOD-D; Delta Force birliklerine doğrudan katılmak mümkün değil, Amerikan ordusunda en az 5 yıl hizmet vermeniz gerekmekte, 6 aylık bir eğitim ve CIA izni ile Delta Force personeli olabiliyorsunuz. CIA ve FBI ile birlikte çalışan Delta Force birlikleri, isimleri ünlü olmasına karşın, basına çok az bilgi vermektedir. O yüzden aktif personel sayısı ve kullanılan ekipmanları ne yazık ki bulamadım. Ama tahmin etmek güç değil. Delta Force personelinin, operasyonel yönlülüğü;
Doğrudan Eylem
Gayrinizami Harp
Özel Operasyon
Anti-Terörizm
Rehine Kurtarma
Özel Destek
Narkotik Operasyonları
Anti-Casusluk
İsyan Önleme

Girilen savaşların bir kısmı;
Kartal Pençesi Operasyonu(İran)
Körfez Savaşı
Somali İç savaşı
11 Eylül operasyonları
Meksika uyuşturucu savaşı

Bilindik İsim: Charles Alvin Backwith

6 Aylık eğitimin ön elemesi, ekstra 40 Kg ağırlık ile 76 Km yol kat etme. Desteksiz 1 deniz mili yüzmek. Ön elemede, en az 1000 saat paraşüt atlayış süresi. Basına sızan çok kısıtlı bilgi var, size özet olarak yazabileceklerim bu kadar. Okuduğunuz için teşekkürler. Bu tip konuları yazıyor olacağım, Profilime girerek, mesaj bölümünde daha fazla konuyu okuyabilirsiniz.

AIRBORNE.jpg

Delta 1.jpg

Son düzenleme:

Merhaba, bu tarz konular açtığınızı gördüm, daha da açacakmışsınız. Size tavsiyem bu tarz bilgilendirici makaleleri Technopat blog kısmında açıp orada paylaşmanız. Konu olarak paylaşınca bir süre sonra ölüyor. Blog kurarsanız kalıcı yerinizi edinmiş olursunuz, hem de daha düzenli, derli toplu olur. Sürekli sağ kısımda çıkacağı için de daha fazla ilgi çeker. 100 mesaj sınırını geçtikten sonra açabiliyorsunuz. Sadece bir tavsiye, elinize sağlık.

Merhaba, bu tarz konular açtığınızı gördüm, daha da açacakmışsınız. Size tavsiyem bu tarz bilgilendirici makaleleri Technopat blog kısmında açıp orada paylaşmanız. Konu olarak paylaşınca bir süre sonra ölüyor. Blog kurarsanız kalıcı yerinizi edinmiş olursunuz, hem de daha düzenli, derli toplu olur. Sürekli sağ kısımda çıkacağı için de daha fazla ilgi çeker. 100 mesaj sınırını geçtikten sonra açabiliyorsunuz. Sadece bir tavsiye, elinize sağlık.
Teşekkürler, eğer imkanım olursa her gün 2 farklı konuda yazmayı düşünüyorum. Blog bölümüne baktım ancak, görüntülenme sayısı çok düşük geldi. Burada meraktan bakma şansları daha fazla gibi. En kötü böyle bir yazı bulunsun, meraklı olan insanlar okuyabilsinler.

Deniz Harp okulunda bir arkadaşım var, SAT komandosu eğitimine başlayacak. Deli gibi eğitim alıyorlar. Iğrenmeme eğitiminde ağızlarında canlı kurbağa, yılan tutuyorlar. Sat eğitimleri Youtube'da eğitim videoları da var, buraya yazmak istedim.
Eğer yetiştirebilirsem SAT Komandoları ile ilgili detaylı bir yazı yazacağım. Ülkelerin Deniz Komandolarının aldıkları standart eğitimler, Danimarka deniz komandolarını, ahtapotların olduğu bir suya atıyorlardı. İğrenmemek elde değil gerçekten. :)

Eğer yetiştirebilirsem SAT Komandoları ile ilgili detaylı bir yazı yazacağım. Ülkelerin Deniz Komandolarının aldıkları standart eğitimler, Danimarka deniz komandolarını, ahtapotların olduğu bir suya atıyorlardı. İğrenmemek elde değil gerçekten. :)
Bir de her koşulda uyku eğitimini de eklersen güzel olur, belki ben de kendime o eğitimi veririm :)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı