1TB gen4 M.2 SSD önerisi

Bütçe
1900-2400 TL

1Rammstein

Decapat
Yer
Kocaeli
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci: AMD Ryzen 5 5600 / Anakart: Msi x470 Gaming Plus Max / Ram: G.Skill Ripjaws 32GB(2x16GB) 4000MHz CL18 / Ekran Kartı: MSI RTX 3090 Gaming X Trio 24G
Anakart
MSI x470

Hangisi daha iyi olur?
SSD seçerken okuma yazma değerleri ve marka dışında nelere dikkat etmem gerekiyor, beni bilgilendirirseniz sevinirim.

Muhtemelen biraz sonra gelecek diğer yorumlarda her ikisinin de alınmayacağına dair fikirler okuyacaksın. Ancak ben detaylıca yazayım.

Sistem diski olacak kullanılacak SSD'nin stabil performans gösterip uzun ömürlü olması bekleniyorsa DRAM'li model almak daha mantıklıdır. Eğer depolama diski olacaksa DRAM pek de önemli sayılmaz. Ayrıca sistem diski için bütçe kısıtlı ve paranın yettiği seçeneklerde DRAM'li model yoksa biraz daha ince düşünmek lazım. Burada bahsettiğim kısım, QLC değil TLC hafızalı olması ve SLC önbelleği dolduktan sonra nasıl performans gösterdiğidir.

DRAM'li model olarak Exceria G2 en uygun fiyatlı ve en mantıklı seçenek. İlla Gen 4 hızlarında olsun diyorsan Exceria Pro da var. Kendisi N11 vasıtasıyla, güvenilir ve yetkili Kioxia satıcısı olan Tebilon'dan alınabilir. N11'in sunduğu faizsiz üç taksit imkanına rağmen bütçeni aşan o fiyatı karşılayamayacağını düşünüyorsan diğer iki model arasından tercih yapılabilir. Ancak önemli bir nokta var ki senin anakartın PCIe 3.0 destekli olduğu için hangi modeli alırsan al hız ~3500 MB/s civarında kısıtlanacak. Başka bilgisayara geçme veya yükseltme yaparsan o hızları görürsün. Şu durumda hızın kısıtlanması dışında bir fark olmaz. Uyumsuzluk söz konusu değil.

Evvelki gün yaptığım ufak çaplı araştırmaya göre DRAM'siz modeller arasında WD Blue SN570 ve SN580 gayet güzel duruyor. Post-SLC yazma hızı da güzel. Yani bütçe kısıtlıysa Western Digital modelini tercih edebilirsin.

Muhtemelen biraz sonra gelecek diğer yorumlarda her ikisinin de alınmayacağına dair fikirler okuyacaksın. Ancak ben detaylıca yazayım.

Sistem diski olacak kullanılacak SSD'nin stabil performans gösterip uzun ömürlü olması bekleniyorsa DRAM'li model almak daha mantıklıdır. Eğer depolama diski olacaksa DRAM pek de önemli sayılmaz. Ayrıca sistem diski için bütçe kısıtlı ve paranın yettiği seçeneklerde DRAM'li model yoksa biraz daha ince düşünmek lazım. Burada bahsettiğim kısım, QLC değil TLC hafızalı olması ve SLC önbelleği dolduktan sonra nasıl performans gösterdiğidir.

DRAM'li model olarak Exceria G2 en uygun fiyatlı ve en mantıklı seçenek. İlla gen 4 hızlarında olsun diyorsan Exceria Pro da var. Kendisi N11 vasıtasıyla, güvenilir ve yetkili Kioxia satıcısı olan Tebilon'dan alınabilir. N11'in sunduğu faizsiz üç taksit imkanına rağmen bütçeni aşan o fiyatı karşılayamayacağını düşünüyorsan diğer iki model arasından tercih yapılabilir. Ancak önemli bir nokta var ki senin anakartın PCI-e 3.0 destekli olduğu için hangi modeli alırsan al hız ~3500 MB/s civarında kısıtlanacak. Başka bilgisayara geçme veya yükseltme yaparsan o hızları görürsün. Şu durumda hızın kısıtlanması dışında bir fark olmaz. Uyumsuzluk söz konusu değil.

Evvelki gün yaptığım ufak çaplı araştırmaya göre DRAM'siz modeller arasında WD blue SN570 ve SN580 gayet güzel duruyor. Post-SLC yazma hızı da güzel. Yani bütçe kısıtlıysa Western Digital modelini tercih edebilirsin.

Şimdi Kioxia Exceria Plus G3 ve g2'nin incelemelerine baktım da DRAM'siz G3'ün düştüğü yazma hızı g2'den fazla. DRAM'in başka bir avantajı var mı? Yok ise G3 modelini almak daha mantıklı değil mi? Sistem diski olarak kullanacağım bu arada.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Anakartı ileride değişirim diye düşünüyorum o yüzden gen4 istemişitm.

Şimdi Kioxia Exceria Plus G3 ve g2'nin incelemelerine baktım da DRAM'siz G3'ün düştüğü yazma hızı g2'den fazla. DRAM'in başka bir avantajı var mı? Yok ise G3 modelini almak daha mantıklı değil mi? Sistem diski olarak kullanacağım bu arada.

Anakartı ileride değişirim diye düşünüyorum o yüzden gen4 istemişitm.

İlginç. Yabancı kaynaklardan birisinde post-cache hızında G3 modelin G2'den geriye düştüğüne dair kıyaslamalar da vardı. Bir tutarsızlık var. Ancak Technopat incelemesine güveniyorum.

Bu arada tek başına Plus G3'ün post cache hızı inanılmazmış. Düz Exceria ve Exceria G2'nin normal hızlarını dahi gömmüş diyebiliriz. Ben SN570'in ~600 MB/s düştüğünü görünce iyimser bakmıştım. Çünkü önbellek dolduktan sonra bundan çok daha aşağıya düşen modeller vardı. O zaman Exceria Plus G3 değerlendirilebilir. Anakartı değiştirme planın varsa 500 lira daha atıp Exceria Pro dahi alabilirsin. Tabi o senin bileceğin iş.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00