1TB M.2 SSD onerisi

Hocam şu an aklima geldi buyuk bir mallik yapmis olabilirim PCI-e Express 4.0 destekliyor SSD ama anakartimin PCI-e Express kac oldugunu falan bilmiyorum anakartim Gigabyte B450M-H sorun yasar miyim?

PCI Express 4.0 desteklensin fark etmez onun bir altını taksan yine çalışır.

Açıkçası kixoa alıp paranızı çöpe atmayın istediğiniz yapın beni ilgilendirmez ama değmez attığım soğutucu gayet güzeldir.

Kixoa neden bu kadar kotu ki.
Genel olarak tüm ürünlerinde ısınma sorunu var.

Hocamın kullandığı Exceria Sata'lar ısınıyordu ve ömrü hızlıca tükeniyordu ve kalıyordu elde. İkizi TR-200 ile bizde yaşadım. Önermiyoruz artık daha iyi alternatif olduğu için.

Exceria modelide benzer sorunu sahipti. Exceria G2 ile ısınması düzelmesede bozulmuyordu artık. Serin tuttuğunuz zaman normal kullanım sunuyordu, şahsen 50 derece civarında kullanıyorum G2'yi.

Exceria Pro'da ısınıyor ama soğutma sorununu çözdüğünüz durumda temiz bir ürün gayet. Çok şikayet almadım doğrusu.

Kasadan kasaya serinlik tabi çok değişiyor. Buz gibi, geniş bir kasam var şahsen.

Genel olarak tüm ürünlerinde ısınma sorunu var.

Hocamın kullandığı Exceria SATA'lar ısınıyordu ve ömrü hızlıca tükeniyordu ve kalıyordu elde. İkizi TR-200 ile bizde yaşadım. Önermiyoruz artık daha iyi alternatif olduğu için.

Exceria modelide benzer sorunu sahipti. Exceria G2 ile ısınması düzelmesede bozulmuyordu artık. Serin tuttuğunuz zaman normal kullanım sunuyordu, şahsen 50 derece civarında kullanıyorum g2'yi.

Exceria Pro'da ısınıyor ama soğutma sorununu çözdüğünüz durumda temiz bir ürün gayet. Çok şikayet almadım doğrusu.

Kasadan kasaya serinlik tabii çok değişiyor. Buz gibi, geniş bir kasam var şahsen.

Benim maalesef buz gibi genis kasam yok ekran kartim kasa kadar zaten zar zor sigdirabildim o yuzden cok hava akisi yok.

O yuzden hala ne yapacağım dusunuyorum maalesef 😕 mantikli bir cozum lazim bana isinma konusunda. Hava akisi cok iyi olmadigi icin kasamda SSD sogutucusu cok etki etmez herhalde.

Benim maalesef buz gibi genis kasam yok ekran kartim kasa kadar zaten zar zor sigdirabildim o yuzden cok hava akisi yok.

O yuzden hala ne yapacağım dusunuyorum maalesef 😕 mantikli bir cozum lazim bana isinma konusunda. Hava akisi cok iyi olmadigi icin kasamda SSD sogutucusu cok etki etmez herhalde.

SSD soğutucu pasif soğutma yontemi ile çalışıyor etki eder Kingston A2000 alın geçin.

Soğutucu ile yeteri kadar serin olabileceğini düşünüyorum genede istemiyorsanız alternatif bu var:

Aynı donanıma sahipler ama MLD yazılım desteğine sahip değil ve TBW'si belirsiz.
Tek bir incelemesi var:
Rehberdeki hocamıza Micron çip düşmüş, Kioxia çip olasılığı var. Micron daha iyi tabi.

@zreixtt Sıcaklık konusunda şunuda belirtiyim. Gen 4 SSD'leri Gen 3 hızında kullanıcağınız için sıcaklık olarakta bariz bir düşüş olacak doğal olarak. %50 hızda çalışacağından ötürü.

Exceria Pro'ya bütçe çıkmıyorsa veya kopun filan yoksa zaten tek seçenekler SN5000 ile sn580. pek alternatif iyi model yok ne yazık ki.
Çok hızlı modeller olsa bile kaliteleri ve hız koruma konusunda zayıflar.

DRAM'li ürün zaten yok gibi bir şey.

Bu ikisinden hangisini önerirsiniz, SN5000 aklıma yattı gibi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı