Çözüldü 1TB'lik SSD önerisi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Bütçe
750
Çok teşekkür ederim hocam dediğim gibi 240GB SATA hali hazırda takılı zaten ama M.2 yuvası boşta orayada Crucial 1TB P5 M.2 alıp taksam ikisini de performans kaybı yaşamadan rahatça kullanabilir miyim? Yani Windows'u SATA'ya oyunları ise M.2'ye kursam sıkıntı yaratır mı?
Yaratmaz bir sıkıntı ancak Windows'u M.2'ye kurmanızı öneririm.
Crucial P2 CT1000P2SSD8 1TB buna bakabilirsin Amazon'dan kendimde kullanıyorum.
Kontrolcüsü pek iyi değil. Tek çekirdek, 4 kanal bir kontrolcüye sahip. DRAM bulundurmuyor onun yerine HMB bulunuyor. SanDisk Ultra 3D'nin kontrolcüsü düşürülmüş hali diyebiliriz. Fiyatı dolayısıyla pek önermem. Giriş seviyesi ancak kötü değil.

Fiyatı 100-130 TL kadar düşerse alınabilir ancak 930 TL'ye oldukça kötü.

Yaratmaz bir sıkıntı ancak Windows'u M.2'ye kurmanızı öneririm.

Kontrolcüsü pek iyi değil. Tek çekirdek, 4 kanal bir kontrolcüye sahip. Dram bulundurmuyor onun yerine hmb bulunuyor. SanDisk Ultra 3D'nin kontrolcüsü düşürülmüş hali diyebiliriz. Fiyatı dolayısıyla pek önermem. Giriş seviyesi ancak kötü değil.

Fiyatı 100-130 TL kadar düşerse alınabilir ancak 930 TL'ye oldukça kötü.

Vallahi ben 750 TL'ye aldım birkaç ay önce üst düzey bir M.2 değil doğru ama bu fiyatlara normal SATA SSD'ler var onları almaktansa bu daha iyi gibi geldi bana.

Vallahi ben 750 TL'ye aldım birkaç ay önce üst düzey bir M.2 değil doğru ama bu fiyatlara normal SATA SSD'ler var onları almaktansa bu daha iyi gibi geldi bana.
750 TL'ye 1 TB almışsanız gayet güzel, hayırlı olsun. Şu anki piyasada 800-820 TL civarı uygun ancak 930 TL'ye kendisinden bayağı daha iyi A2000 dururken mantıklı değil.

İyi akşamlar, arkadaşlar ben 1TB'lik SSD almayı düşünüyorum ama SATA SSD ve M.2 SSD arasında kararsız kaldım. Arada fiyat farkı da var çünkü M.2 yuvası boşta duruyor. Şu anda sistemde 240 GB'lik SATA takılı. Ben depolama ve oyun yüklemek için kullanacağım, onun haricinde PC'de çok fazla vakit geçiren biri değilim. Bütçe belirtmek gerekirse maksimum 750 TL ayırabilirim, yardım ve önerilerinizi bekliyorum. Şu anda kullandığım sistem özellikleri ise;

İşlemci: AMD Ryzen 5 3600 3.6GHz AM4
Anakart: Gigabyte B450M S2H s+v+GL DDR4 AM4 (matX)
Ekran kartı: INNO3D GeForce GTX 1650 Twin X2 OC 4 GB 128bit
RAM: Crucial Ballistix 16 GB (2x8) 3000MHz DDR4 CL15 SSD:
Netac N535s 240 GB 560/520 Mbps 2.5" SATA3
Güç kaynağı: 650W 80+
Bu 738 TL ama almanızı oneremem tanıdık marka değil biraz daha para koyup Samsung falan alın

Bu 738 TL ama almanızı oneremem tanıdık marka değil biraz daha para koyup Samsung falan alın
Teşekkür ederim.
Samsung 980.

Teşekkür ederim değerlendiricem ama Amazon sitesinde süreç uzuyor diye biliyorum bir de hiç bu siteden alışveriş yapmadığım için pek güvenli gelmiyor guvenebir miyim amazona.

Samsung 980.
980 kötü bir SSD.
Teşekkür ederim.

Teşekkür ederim değerlendiricem ama Amazon sitesinde süreç uzuyor diye biliyorum bir de hiç bu siteden alışveriş yapmadığım için pek güvenli gelmiyor guvenebir miyim amazona.
Amazon'a güvenebilirsiniz, Türkiye'de işini en iyi yapan site dersem itiraz edecek sanırsam üç beş kişi anca çıkar. Sabah verdiğim sipariş az önce elime ulaştı. Son 3 ay içinde 60 küsür siparişim var. İade konusunda ise iade ettiğim bir ürünü eksik yollamıştım farketmeden, kabul bile ettiler çok hızlı şekilde. Müşteri memnuniyeti oldukça yüksek ve bana ve çoğu kişiye göre Türkiye'nin en iyi alışveriş sitesi.

980 kötü bir SSD.

Amazon'a güvenebilirsiniz, Türkiye'de işini en iyi yapan site dersem itiraz edecek sanırsam üç beş kişi anca çıkar. Sabah verdiğim sipariş az önce elime ulaştı. Son 3 ay içinde 60 küsur siparişim var. İade konusunda ise iade ettiğim bir ürünü eksik yollamıştım fark etmeden, kabul bile ettiler çok hızlı şekilde. Müşteri memnuniyeti oldukça yüksek ve bana ve çoğu kişiye göre Türkiye'nin en iyi alışveriş sitesi.

Yiğit hocam tavsiyeniz doğrultusunda Crucial P5 1TB M.2 almaya karar verdim sistem özelliklerini ilk mesajımda belirtmiştim sizce soğutucu vs almama gerek var mı? Çünkü bazı kullanıcılar aşırı ısınan bir SSD olduğunu söylemiş soğutucu gerekliyse tavsiye edebileceğiniz bir model var mı?

Yiğit hocam tavsiyeniz doğrultusunda Crucial P5 1TB M.2 almaya karar verdim sistem özelliklerini ilk mesajımda belirtmiştim sizce soğutucu vs almama gerek var mı? Çünkü bazı kullanıcılar aşırı ısınan bir SSD olduğunu söylemiş soğutucu gerekliyse tavsiye edebileceğiniz bir model var mı?
Soğutucu paranız varsa alın performans düşüşü yaşamazsınız termal pedli olmasına dikkat edin sadece

Biraz fazla ısınıyor ama tam performansta 30-40 dakika kullanmadığınızda performans düşüşü yaşatacak kadar ısınmaz. Tam performanstan kastım veriyi bir yerden bir yere taşımak, ki 30-40 dakika sürmesi için en az 2-3 TB bir veriyi tek seferde taşımak gerekir. Gerek yok yani almanıza.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı