1v1'lerde dayak yemekten kurtulma rehberi

Tabii bir şey diyemem fakat unutma ki dünyadaki en iyi dövüş sporları ve bu sporlar ile ilgilenen insanlar bile kavgadan uzak durmayı öğretir ilk önce. Zaten dövüş sporlarının amacı kavga değil, kendini savunmaktır. Zaten kendini savunursan karşındaki de etkisiz kalır. Sana kollarını aç ve sana vursun demiyorum zaten. Kendini savun ve karşındakini etkisiz bırak. Bunu yaparken kafa göz kır anlamına getirmiyorum lafı.
Hocam bende 1,5 yıl kickboks yaptım ama bana yapılan bir saldırıda dayanamam ben.
 
Arkadaşlar kavga etmeyin ettirmeyin, karşı tarafı mağlup ettiniz diyelim o kişide kalıcı hasar bırakabilirsiniz bunun yıllarca vicdan azabını çekersiniz, diyelim ki siz mağlup oldunuz sizde kalıcı bir hasar olursa yıllarca pişmanlığını çekersiniz, çok kavgaya meraklıysanız da gidin bir boks kursuna yazılın içinizdeki ateşi söndürün. Kavgayı kazanmak sizi ne şah yapar ne de vezir. Kimseye zarar vermeyin. (Mecbur kalınan durumları kastetmiyorum istemsizce içinde bulunursanız, kendinizi savunun tabiki, bunun içinde yine bir kursa gidebilirsiniz.)
 
Kulak arkasına şaplak olayı içimde çok büyük bir merak uyandırdı. Sırf bunu denemek için bile kavga çıkarabilirim teşekkürler :)
 
Hocam bende 1,5 yıl kickboks yaptım ama bana yapılan bir saldırıda dayanamam ben.
Peki buna da saygım var. Ders vermek değil amacım ama olasılıklar önemli bu hayatta. Her insanın dayanıklılığı ve darbeye karşı vücudunun tepkisi farklı olur. Sen dayanıklısındır ve yumruk yemişsindir, sarsılıp kendine gelebilirsin belki ama karşındaki belki sağlam bir yumrukta düşüp kontrolsüzce vücuduna zarar verebilir. Bu durumda senin istemeyeceğin olaylar yaşanabilir. Bunu göze alıp vururum ve ben böyle gördüm böyle alıştım diyebiliyorsan vur tabii ki. Karşındaki hanzo olabilir, ama sen fark yarat ki kendi hayatını da karşındakinin hayatını da tehlikeye atma.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı