1x16 mı yoksa 2x8 mi daha iyi çalışır?

Merhaba. RAM yükseltmesi yapmayı planlıyorum, ve normalde 2x16 alacaktım. Ama sistemde kule soğutucu olduğu için slotlardan biri kullanılamıyor.
Soğutucunun fanını söküp 2x16 mı yoksa 1x32 mi daha iyi olur? 1x32 alırsam 2x16 kalitesi verir mi? Şimdiden teşekkürler.
Bunun yanında benim işlemcim 3200 mhz destekliyor anakart 3600. 3600 alsam işlemci için sıkıntı olur mu?

2x16 tabii ki 1x32'de drop bile olabilir.
Teşekkür ederim ☺️

Sistemin detayları ne? Tek 32 maalesef 2*16 kadar iyi olmaz ancak güçlü bir işlemci kullanıyorsan eksikliğini hissettirmeyebilir. i9 daha hızlıdır ama i7 de kötü değildir mesela 🙂
Hocam işlemci ryzen 5 3600, anakart gigabyte b450m, ekran kartı gtx 1660

64 GB RAM uzun bir süre gerekli olmaz. Ve gerekli olana kadar da bütün sistemin değişmesi gerekir.
Ben de sizin düşüncenize katılıyorum, tasarımla uğraştığım için 32'nin yeterli olduğunu düşünüyorum

Hocam işlemci Ryzen 5 3600, anakart Gigabyte B450M, ekran kartı GTX 1660.
Şimdi... 2*16 kullanman işlem gücünü arttırır. Sen RDR2 tarzı oyunlar oynuyorsan, ekran kartı kullanımın %99'a vuruyorsa 2*16 RAM kullanman da, Ryzen 9 7950X işlemci kullanman da bir işe yaramaz çünkü ekran kartın kısıtlıyor aldığın FPS'yi. Aynı mantıkla eğer ekran kartı kullanımın %100 altında kalıyorsa çift kanal RAM kullanman, daha güçlü işlemci kullanman FPS'ni arttırır çünkü bu noktada aldığın performansı kısıtlayan etmen işlem gücü olur. LoL, CS tarzı oyunlar oynuyorsan 2 RAM kullanman maksimum FPS'ni arttırır. RDR2, God of War tarzı oyunlar oynuyorsan seçeneklerin arasında dişe dokunur fark olacağını sanmıyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı