2.00 GHz olan işlemci görev yöneticisinde %100'de iken 1.98 GHz olarak görünüyor

442923

Hectopat
Arkadaşlar selam geçen gün bilgisayarı formatladım formatlamadan önce frekanslar 1.99 GHz iken format attıktan sonra (2016 LTSB) işlemci frekansı düştü neden olabilir? Driverlar da falan mı sıkıntı var?

Arkadaşlar selam geçen gün bilgisayarı formatladım formatlamadan önce frekanslar 1.99 GHz iken format attıktan sonra (2016 LTSB) işlemci frekansı düştü neden olabilir? Driverlar da falan mı sıkıntı var?

2.00 - 1.90 GHz arası alması normal eğer imzanızdaki işlemci ise Turbo Boost özelliği desteklemiyor zaten.

Windows kurulumu sonrası bazı dosyalarını bizlere gizler ve bazı dosyaları Windows'un doğru çalışması için çalıştırır.
Bunu Klasör Seçeneklerinden "Gizli Dosyaları Göster" seçeneğini işaretleyerek görebilirsiniz.
Ek olarak CTRL + ALT + DEL kombinasyonu ile Görev Yöneticisini çalıştırarak sisteminizi meşgul eden ve İşlemcinizi doğru frekansta çalışmamasına sebep olan uygulamaları görebilirsiniz.
Şahsi fikrim 0.02'lik bir frekans farkının bir sorun yaşatmayacağını düşünüyorum çünkü Windows güncellemeleri kontrol etmek için arka planda .DLL dosyaları çalıştırmakta.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı