2,2M sıralama ile nasıl tercih yapılmalı?

Hocam DGS ile elektrik-elektronik mühendisliğine geçiş var.

Hocam babamla 2-3 günde bir kavga ediyoruz. Bir an önce evden kurtulmam lazım.

İşe gir hem çalışıp hem de ders çalışırsın paranı da kazanırsın babanın yüzünü de görmezsin yük de olmazsın oh ne güzel.
 
Rehberlik hocam tercih yapmaya 2M'dan başlarız dedi.

Tamam bir yere gidersin evet ama gitmene değer mi? Abartısız söylüyorum boşu boşuna okursun, çevremde 1M ile 2 yıllık giden çok oldu onlar bile boşu boşuna gittiler şu an kafede garsonluk yapıyor diğeri fabrikada çalışıyor.
 
Hocam sınavda uyuyakaldım. DGS'nin hakkını vereceğimi düşünüyorum.
 

Peki hocam benim konusu açılmışken size de sorıyım şu an 800 bin sıralamam var benim sizce 2 yıllık gidip okurken part time çalışıp sonra da mezun olup cebime diplomayı koysam nasıl olur?
 
İşe gir hem çalışıp hem de ders çalışırsın paranı da kazanırsın babanın yüzünü de görmezsin yük de olmazsın oh ne güzel.

Doğru bu arada madem okumaya niyetin yok git çalış zaten günümüzde sabahtan akşama kadar çalıştırıyorlar hem babanı görme hem de cebin para dolu olur, 12 asgari ücret ev geçindirme derdi olmayan 17 18 yaşındaki birine yeterde artar krallar gibi yaşarsın.
 
Arkadaşlar haklısınız ama benim tarafımdan bakın olaya bu yıl gitmezsem bana ayrı babama ayrı ızdırap olacak. Bulunduğum yerde iş aradım ama bulamadım.

Okumaya fazlasıyla niyetim var sınavda uyuyakaldım.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…