2-3 bin TL AMD FX 6300 için ekran kartı önerisi

Bütçe
2000 civarı ama değecekse 3000 çıkılabilir
RX 5500 XT 8GB modelini 2500-2800 arasına bulabiliyorsan ne güzel. Ayrıca GTX 1660'lar da 3K civarından başlıyor.
Ayrıca mesajlarımı dikkatli okursan zaten ben de 2500 verme taraftarı değilim RX 580'e. Maksimum mantıklı sınır 2200, belki de esnetilerek 2500 olabilir dedim.
Ayrıca ben 2. el çok RX 580 aldım ve aldırdım, emin olun "1 ay sonra elimde kalmadı" hiçbiri. 2000-2200 aralığında ev kullanıcısından RX 580 alınabiliyor merak etmeyin, emin olmasam yazmam :)

Ben 5500 XT için VRAM sınırı koymadım illa 8 GB olsun diye. Bence sen benim mesajlarımı dikkatli oku ;) Yeni mesajlar geldikçe sende mesajlarını esnetiyorsun :D 2500'den 2200'e düştü şimdi RX 580 :D Bu RX serilerinden bulup mining çıkması çıkan elinde patlayan düzinelerce konu linki atabilirim ;)

2800'e 1660 Super

Ben 5500 XT için VRAM sınırı koymadım illa 8 GB olsun diye.
Ancak biz burada halihazırda 4GB kartları elemişken gelip de burada 4GB bir kartı paylaşmanın mantığı yok.

Yeni mesajlar geldikçe sende mesajlarını esnetiyorsun :D 2500'den 2200'e düştü şimdi RX 580
2500'den 2200'e falan düşmedi, önceki mesajlarımı oku lütfen :)

Bu RX serilerinden bulup mining çıkması çıkan elinde patlayan düzinelerce konu linki atabilirim ;)
Ben de atabilirim, hiçbir kart miningli değildir diye bir şey demedim sonuç olarak. Ancak ben bu bütçeye yine de ev kullanıcısından, temiz, miningsiz, içi açılmamış kart bulunabileceğini savunuyorum, ayrıca daha dün bir satıcıyla görüştüm ve önümüzdeki hafta sorun çıkmazsa almaya gideceğim :D

Ben 5500 XT için VRAM sınırı koymadım illa 8 GB olsun diye. Bence sen benim mesajlarımı dikkatli oku ;) Yeni mesajlar geldikçe sende mesajlarını esnetiyorsun :D 2500'den 2200'e düştü şimdi RX 580 :D Bu RX serilerinden bulup mining çıkması çıkan elinde patlayan düzinelerce konu linki atabilirim ;)

2800'e 1660 Super

Böylesine düşük güç tüketimli karta göre dereceleri yüksek, KFG'siz, tek fanlı referans tasarıma sahip ve sesli çalıştığı belirtilmiş ilanda. Az daha koyup özel tasarım, 2 fanlı, dereceleri normal bir kart almak varken sırf 2800 bandında kalmak için bunu almak mantıksız kalıyor bence. Ancak bu bütçede bu kartı bulabildiysen helal olsun, beni mağlup etmiş sayabilirsin kendini 😉

2800'e 1660 Super

Hocam saçma atışmalara gerek yok. Ben şuanlık fiyat bandımı çok aşmayacak ve bir süreliğine iyi bir performans ile istediğim oyunları oynatacak bir ekran kartı istiyordum. Cevapları değerlendirdim ve RX 580 8GB'ın yeterli olduğuna karar verdim. Sırf birkaç yüz daha az vereceğim diye karar verdiğim ekran kartından daha düşük performans sağlayacak bir ekran kartı istemiyorum açıkçası. Ha eğer ki hem yakın fiyatlarda hem de daha iyi oyun deneyimi verecek bir ekran kartı biliyorsanız önerilerinize sonuna kadar açığım. Ancak göndermeli cevap ve tartışmalara gerek yok. Teşekkürler.

Hocam saçma atışmalara gerek yok. Ben şuanlık fiyat bandımı çok aşmayacak ve bir süreliğine iyi bir performans ile istediğim oyunları oynatacak bir ekran kartı istiyordum. Cevapları değerlendirdim ve RX 580 8GB'ın yeterli olduğuna karar verdim. Sırf birkaç yüz daha az vereceğim diye karar verdiğim ekran kartından daha düşük performans sağlayacak bir ekran kartı istemiyorum açıkçası. Ha eğer ki hem yakın fiyatlarda hem de daha iyi oyun deneyimi verecek bir ekran kartı biliyorsanız önerilerinize sonuna kadar açığım. Ancak göndermeli cevap ve tartışmalara gerek yok. Teşekkürler.
Haklısın bu tartışma bir yere varmayacak.
Sonuç olarak benim düşüncem bütçeyi korumak amaçlı 2000-2200 civarına temiz bir RX 580 8GB al.

Ancak biz burada halihazırda 4GB kartları elemişken gelip de burada 4GB bir kartı paylaşmanın mantığı yok.

2500'den 2200'e falan düşmedi, önceki mesajlarımı oku lütfen :)

Ben de atabilirim, hiçbir kart miningli değildir diye bir şey demedim sonuç olarak. Ancak ben bu bütçeye yine de ev kullanıcısından, temiz, miningsiz, içi açılmamış kart bulunabileceğini savunuyorum, ayrıca daha dün bir satıcıyla görüştüm ve önümüzdeki hafta sorun çıkmazsa almaya gideceğim :D

Böylesine düşük güç tüketimli karta göre dereceleri yüksek, KFG'siz, tek fanlı referans tasarıma sahip ve sesli çalıştığı belirtilmiş ilanda. Az daha koyup özel tasarım, 2 fanlı, dereceleri normal bir kart almak varken sırf 2800 bandında kalmak için bunu almak mantıksız kalıyor bence. Ancak bu bütçede bu kartı bulabildiysen helal olsun, beni mağlup etmiş sayabilirsin kendini 😉
Hocam size de önerileriniz için çok teşekkür ederim ancak yukarıda belirttiğim gibi gereksiz atışmalara girmezseniz sevinirim.

Haklısın bu tartışma bir yere varmayacak.
Sonuç olarak benim düşüncem bütçeyi korumak amaçlı 2000-2200 civarına temiz bir RX 580 8GB al.
Benim de kararım bu yönde hocam, sağolun iyi akşamlar dilerim.

Forumların amacı zaten budur. Daha iyi olsun olmasın herkes fikrini beyan eder. Sonuçta konu sahibi kararını verir. Son yazılanlara ithafen şunları da yazmak istiyorum.

Böyle bir durumda haklı / haksız olmaz. Ancak daha iyi öneri olabilir. Ben 2000 TL'lik 5500 XT'nin olduğundan bir haber yazmıştım o mesajı. 2700'e falan gördüklerim olmuştu ama kapmışlar tabii. Sonuçta 2000'e bile bulundu. Tabii bu çok nadir denk gelmiş bir ilan 2000'e 5500 XT herhalde 2-3 ayda 1 bulunur.

Yazılan fiyatlara ilan bulunuyor link atıyorum bu sefer referans tasarım vs. diye bahane buluyor :D

Bu arada ekran kartı seçiminde mimarinin, bellek boyutundan daha önemli olduğunun bir kanıtı olan binlerce testten yalnızca birinin linkini buraya bırakıyor ve RX 580 8 GB'ı sırf belleği fazla diye 5500 XT 4 GB'a tercih eden biriyle nasıl bu kadar süre tartıştım bende bilmiyorum :D ( not: Testtin yapıldığı zaman 5500 XT henüz yeni piyasaya sürülmüş ve daha ilk sürücülerle test yapılmış. Ayrıca testin alt kısmından ayrı ayrı oyun testlerine de bakınız ;) )

İyi akşamlar ;)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı