2 - 3 bin TL'ye 5600X işlemciye takılacak mininum ekran kartı modeli tavsiyesi

Bütçe
2 bin 3 bin

Eliras19

Centipat
Daha fazla  
5600X işlemciye minimum hangi ekran kartı takılmalı? RX 570 vardı, çipi arıza yaptı. İdareli kullanacağım model tavsiyeleri arıyorum, sonrasında değiştireceğim. 1.5-2 yıl beni idare etse kâfi. İkinci el alacağım. Tanıdık bilgisayarcı getirttirecek toptancıdan. Max 3 bin TL bütçe var ekran kartı için.

5600X işlemciye minimum hangi ekran kartı takılmalı? RX 570 vardı, çipi arıza yaptı. İdareli kullanacağım model tavsiyeleri arıyorum, sonrasında değiştireceğim. 1.5-2 yıl beni idare etse kâfi. İkinci el alacağım. Tanıdık bilgisayarcı getirttirecek toptancıdan. Max 3 bin TL bütçe var ekran kartı için.

Hocam GTX 1060 zorlarsanız GTX 1070 bulabilirsiniz 1080 Ti en ucuzu 5 6 bin bandında

Bu fiyat bandına ağırlıklı GTX 1060 ve RX 480/580 kartlarını bulursunuz. Fakat ben stabilizasyon ve performans açısından da fiyatı az yükseltip GTX 1070 almanızı öneririm.

GTX 1060 ile RX 570 karşılaşırsak sonuç ne olur bozulan kartım 570 idi bilgisayarcı bana model sorduğunda 570 580 1650 Super dedim 570 alıp geçerim herhalde dedim siz olsanız nasıl bir yol izlersiniz temiz bir kart alacağım için 1070 benim bütçeyi geçiyor 4.5 yazmışlar sahibinden de.

GTX 1060 ile RX 570 karşılaşırsak sonuç ne olur bozulan kartım 570 idi bilgisayarcı bana model sorduğunda 570 580 1650 Super dedim 570 alıp geçerim herhalde dedim siz olsanız nasıl bir yol izlersiniz temiz bir kart alacağım için 1070 benim bütçeyi geçiyor 4.5 yazmışlar sahibinden de.
Zamanında 570'i uzun bir süre kullandım. Aslında kartımdan memnundum ve çok yakın bir arkadaşıma sattım. Sebebi ise Nvidia'nın tekrar dönmek istememdi ve GTX 1060'a geçiş yaptım. Performans olarak 1060, 570'in az farkla önündeydi; yani tam manasıyla büyük bir yükseltme değildi.
Nvidia'nın o dönemki stabilitesi kartı almama vesile olan sebeplerden biriydi. Yanlış anlaşılmasın AMD'nin 500 serisi kartları F/P bakımından oldukça başarılı modelleri arasında yer alıyor. O seride her ne kadar Wattman hataları olsa dahi ben o sorunu sadece 3 4 anca yaşadım.
1070 önermemin başlıca sebebi bu saydığım kartlardan hem daha iyi olması hem de pazarlık ile fiyatının yakın konumda olmasından kaynaklı.

Zamanında 570'i uzun bir süre kullandım. Aslında kartımdan memnundum ve çok yakın bir arkadaşıma sattım. Sebebi ise NVIDIA'nın tekrar dönmek istememdi ve GTX 1060'a geçiş yaptım. Performans olarak 1060, 570'in az farkla önündeydi; yani tam manasıyla büyük bir yükseltme değildi.
NVIDIA'nın o dönemki stabilitesi kartı almama vesile olan sebeplerden biriydi. Yanlış anlaşılmasın AMD'nin 500 serisi kartları F/P bakımından oldukça başarılı modelleri arasında yer alıyor. O seride her ne kadar WattMan hataları olsa dahi ben o sorunu sadece 3 4 anca yaşadım.
1070 önermemin başlıca sebebi bu saydığım kartlardan hem daha iyi olması hem de pazarlık ile fiyatının yakın konumda olmasından kaynaklı.

WattMan hataları konusunu açıklar mısın reis hangi kartta yaşadın. Ben sistemi içerik çıkarmak için kullanacağım benim için önemli olan OBS açıkken 1080p de oyunlarda stabil FPS almak beni üzmesin yeter 1070 beni bir tık aşıyor fiyat olarak onu alamazsam 3 bin TL fiyatla hangi 2. el kartı almamı önerirsin. Yani saydığın kartlar içinde 1070 alamazsam tercihim ne olmalı.

WattMan hataları konusunu açıklar mısın reis hangi kartta yaşadın. Ben sistemi içerik çıkarmak için kullanacağım benim için önemli olan OBS açıkken 1080p de oyunlarda stabil FPS almak beni üzmesin yeter 1070 beni bir tık aşıyor fiyat olarak onu alamazsam 3 bin TL fiyatla hangi 2. el kartı almamı önerirsin. Yani saydığın kartlar içinde 1070 alamazsam tercihim ne olmalı.
Kayıt alacaksan stabil olması lazım o zaman GTX 1060'ın 6 GB'lık sürümüne yönelmelisin. Tabi bu benim tavsiyem yoksa RX 580 ve hatta 590'da var. İkisi 1060'tan daha iyi kartlardır. Wattman hatası kısaca şöyle örneklendirebilirim: Sistemde normal seyir oyun oynarken bir anda siyah ekrana düşmesi ya da direkt yeniden başlatılması olayına deniyor ve yazılımsal bir problem olarak nitelendiriliyor. Çünkü kartın hız ve voltaj ayarlarını tam olarak doğru ayarlanamadığı zaman bu sorun ortaya çıkıyor.

Kayıt alacaksan stabil olması lazım o zaman GTX 1060'ın 6 GB'lık sürümüne yönelmelisin. Tabii bu benim tavsiyem yoksa RX 580 ve hatta 590'da var. İkisi 1060'tan daha iyi kartlardır. WattMan hatası kısaca şöyle örneklendirebilirim: Sistemde normal seyir oyun oynarken bir anda siyah ekrana düşmesi ya da direkt yeniden başlatılması olayına deniyor ve yazılımsal bir problem olarak nitelendiriliyor. Çünkü kartın hız ve voltaj ayarlarını tam olarak doğru ayarlanamadığı zaman bu sorun ortaya çıkıyor.

İlk başta tavsiye edilen 1060 6 GB olan modeli miydi? Toptancıdan fiyat bilgisi almaya çalısıyom yoğunlaşmış 2 kartın bilgisi geldi RX 580 8 GB olan temiz işlemsiz 4200 TL 1650 Super 4 GB temiz işlemsiz 3200 TL yoğun oldukları için başka fiyat bilgisi alamadım.
Fiyatları ve performansları karşılaştırıp seçeceğim. Bakalım. Hayırlısı.

İlk başta tavsiye edilen 1060 6 GB olan modeli miydi? Toptancıdan fiyat bilgisi almaya çalısıyom yoğunlaşmış 2 kartın bilgisi geldi RX 580 8 GB olan temiz işlemsiz 4200 TL 1650 Super 4 GB temiz işlemsiz 3200 TL yoğun oldukları için başka fiyat bilgisi alamadım.
Fiyatları ve performansları karşılaştırıp seçeceğim. Bakalım. Hayırlısı.
Evet. 3 GB'lık modelini pek tavsiye etmem.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı