2-3 bin TL'ye klavye önerisi

• Konuyu başlatan Shunox
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 33
  • Görüntüleme 367
Bütçe
2000-3000
DPI hiçbir işe yaramıyor. 800 kullanıyorum yıllardır. Wraith sadece kendi markası olmayan ürünlerde iade kabul etmiyor. Sorun çıktığında onarım ya da değişim yapıyorlar. Altımda yazan ürünlerin çoğunu Wraith üzerinden aldım, bir o kadar da klavye ve kulaklık var.

Beast X bütçenizdeyse başka ürüne bakmazdım açıkçası.
DPI’ın ne olduğunu anlamadığına şaşırmadım. Kimse 20.000 DPI’da oyun oynamıyor zaten mesele o değil. Yüksek DPI’ın olayı kullanılmak için değil, sensörün sınırlarını ve kalitesini göstermesi.
Bir sensör 44.000 DPI çıkabiliyorsa bu onun:
optik çözünürlüğünün yüksek,
izleme kapasitesinin güçlü,
mikro hareketleri daha temiz algılayabildiği,
spin-out riskinin çok daha düşük olduğu
anlamına geliyor.
Yani yüksek DPI, ‘kullanmak için’ değil, sensörün ne kadar güçlü olduğunu gösteren bir tavan değer. Bugün piyasadaki en iyi sensörler neden çok yüksek DPI veriyor sanıyorsun? Çünkü limitleri düşük bir sensörün genel tracking kalitesi de düşük oluyor.

DPI’ın ne olduğunu anlamadığına şaşırmadım. Kimse 20.000 DPI’da oyun oynamıyor zaten mesele o değil. Yüksek DPI’ın olayı kullanılmak için değil, sensörün sınırlarını ve kalitesini göstermesi.
Bir sensör 44.000 DPI çıkabiliyorsa bu onun:
optik çözünürlüğünün yüksek,
izleme kapasitesinin güçlü,
mikro hareketleri daha temiz algılayabildiği,
spin-out riskinin çok daha düşük olduğu
anlamına geliyor.
Yani yüksek DPI, ‘kullanmak için’ değil, sensörün ne kadar güçlü olduğunu gösteren bir tavan değer. Bugün piyasadaki en iyi sensörler neden çok yüksek DPI veriyor sanıyorsun? Çünkü limitleri düşük bir sensörün genel tracking kalitesi de düşük oluyor.

Önerdiğim ürünlerin hepsi 3950 ve benzer kalitede sensör kullandığından DPI seçeneğinin bir önemi olmadığını kast etmiştim ama yine okuduğunu anlamada sorun çektiğinizi görüyorum.

Önerdiğim ürünlerin hepsi 3950 ve benzer kalitede sensör kullandığından DPI seçeneğinin bir önemi olmadığını kast etmiştim ama yine okuduğunu anlamada sorun çektiğinizi görüyorum.
Önerdiğin ürünlerin hepsi 3950 ve benzer sensör kullanıyor diyorsun ama burada kaçırdığın nokta şu: Aynı sensör ailesi kullanmak, aynı performansı verecekleri anlamına gelmiyor. 3950’nin kağıt üzerindeki DPI limiti aynı olabilir fakat üreticinin kullandığı lens kalitesi, seçilen MCU, frame rate ayarları, smoothing/jitter kontrolü, firmware optimizasyonu ve LOD kalibrasyonu tamamen farklılık gösterebiliyor. Sensörün gerçek performansını belirleyen asıl unsurlar da bunlar.
Kısacası “hepsi 3950, o yüzden DPI önemli değil” demek, aynı motoru kullanan iki arabanın aynı hızda gideceğini ve aynı yol tutuşuna sahip olacağını sanmakla aynı yanlış.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı