2-3 senedir boy uzamıyor

XeaWhitefish

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba 16'ya gireceğim Ocak'da başlıkta da yazdığım gibi 3 senedir boyum 2-3 santim ya uzadı ya uzamadı. Mesela geçen sene yaptırdığım ölçüde 1.76 çıkmıştım bu sene yine 1.76'yım. Babamın boyu 1.83 annemin de yaklaşık 1.60 böyle kalıp daha uzamamaktan korkuyorum sizce boyum uzar mı bunun çözümü için vesaire doktora gideyim mi plaklarıma vs. baktırayım mı? Bu arada babamdan falan duyduğuma göre bizim ailede genel olarak böyleymiş 12 13 yaşlarına kadar çok hızlı boy atarmışız sonra dururmış uzama.

Bildiğim kadarıyla boy uzama erkeklerde 22 yaşına kadar devam ediyor. Gerisi hakkında pek bir fikrim yok. Yani 8 yılda da 1.80 falan olursun herhalde.

Arkadaşlar merhaba 16'ya gireceğim Ocak'da başlıkta da yazdığım gibi 3 senedir boyum 2-3 santim ya uzadı ya uzamadı. Mesela geçen sene yaptırdığım ölçüde 1.76 çıkmıştım bu sene yine 1.76'yım. Babamın boyu 1.83 annemin de yaklaşık 1.60 böyle kalıp daha uzamamaktan korkuyorum sizce boyum uzar mı bunun çözümü için vesaire doktora gideyim mi plaklarıma vs. baktırayım mı? Bu arada babamdan falan duyduğuma göre bizim ailede genel olarak böyleymiş 12 13 yaşlarına kadar çok hızlı boy atarmışız sonra dururmış uzama.

Babanla aranda öyle devasa bir farkta yokmuş aslına bakarsan 18'e kadar belki bir şeyler değişebilir ama kesin bir şey diyemem genetik faktörler gereği bütün ailen böyleyse

Hocam boyunuzun babanızdan kısa olma ihtimali düşük babanızla aynı boyda olursunuz ya da 1-2 cm uzun olurusunuz eğer dayılarınız uzunsa. Yani daha boy atarsınız herhalde mantıkken.

Bildiğim kadarıyla boy uzama erkeklerde 22 yaşına kadar devam ediyor. Gerisi hakkında pek bir fikrim yok. Yani 8 yılda da 1.80 falan olursun herhalde.
İnşallah hocam bakalım

Acaba ip atlama vs egzersizleri yapsam onların yardımcısı olur mu arkadaşlar esneme hareketleri gibi hareketler.

İnşallah hocam bakalım

Acaba ip atlama vs egzersizleri yapsam onların yardımcısı olur mu arkadaşlar esneme hareketleri gibi hareketler.
Esneme hareketleri geçici boy uzunluğu yapar. Ama eğer bir spor aktivitesi ile falan uğraşıyorsanız boyunuz max 2-3 cm uzar. Yani %90 genetik bir şey.

Esneme hareketleri geçici boy uzunluğu yapar. Ama eğer bir spor aktivitesi ile falan uğraşıyorsanız boyunuz Max 2-3 cm uzar. Yani %90 genetik bir şey.

Kesinlikle. Benim babam 196 ben de 192'yim ve tahmini olarak 196 ya da biraz üstünde bitireceğim. Öyle sporuydu, basketboluydu falan hiçbir şey ile de uğraşmadım. Doğuştan belli oluyor bir nevi. Acaba küçükken tüketilen gıdaların etkisi olabilir mi ki? Gerçi pek sanmıyorum.

Ben de 16 yaşımdayım benim de boyum 173 ama ben 3 senede 13 cm uzadım.Bir de herkes aynı olmuyor birisi 13 yaşında bir anda boy atar sonra bir daha uzamaz veya 4 5 cm daha uzar durar.Bir başkasıda her yıl düzenli olarak uzar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı