2. 3. ve 4. RAM slotları çalışmıyor

ArdaTemel93

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 5600X
XFX RX 6700
XPG 3200 MHZ 32 GB Ram
Asus Prime B450M-A
600 Watt 80+ PSU
Samsung Odysse 32" 165 HZ 2K Monitör
Meslek
3D Baskı
Merhaba AMD FX 8350 işlemci kullanıyorum DDR3 Kingston 2133 MHz ramlarden biri bugün bozuldu işin enterasan yanı sağlam RAM sadece 1. slotta calısıyor2.3. ve 4. slotta RAM asla calısmıyor sorun köprülerde olsa 3 slottunda calısmaması garip geldi sorun ne olabilir sizce?

RAM'leri silgi ile silip tekrar test ettin mi? Eski bir sisteme sahipsin ve genelde RAM'leri yerinden çıkarttığında bile sistem kafayı sıyırıyor. İstersen tüm RAM'leri çıkartıp silgi ile sil. Daha sonra BIOS pilini çıkartıp 10 dakika beklet. Sonra tekrar test et.
Söylediğin herşeyi tekter teker yaptım ram bozuk onu anladım ama sağlam ramın 2.3. ve 4. slotta açmaması çok garip gelde kafayı yeme :)

Bu dediğim gibi eski sistemlerde çok oluyor. Kendim uzun süre kullandığım için biliyorum. Anakartının modelini internete yazıp, CMOS BIOS sıfırlama olayını araştır.

İşlemci yerine oturmazsa böyle bir sıkıntı yaratır mı yoksa makine hiç mi açılmaz

İşlemcinin yerine oturmamasından ziyade soğutucu vidalarının aşırı sıkılmasında bu durum olabiliyor. Dediğim gibi kafana takılan bileşenleri komple çıkartıp biraz bekledikten sonra takıp test et.

Teşekkür ederim yeni sisteme geçme vakti geldi böyle kalsın ömrü bitti zaten yeni makine şart

Ram in biri bozulmadan önce makına mavu ekrana düştü bugün bir çok kez ramde overclock var 1865 destekliyor fx 8350 ram 2133 overlecklu 2133 e cıkardım sorun bundan kaynaklı olabilirmi

Technopat Haberler

Geri
Yukarı