İşlemciye OC yapınca Titan X'i bile alıyor merak etme
Çekirdek konusuna gelirsek, işlemci olarak G3258 ekonomik ve tatmin edici bir seçim, yanına orta-yüksek seviye bir ekran kartı takılırsa gayet güzel performans verir. Dx12 ile çok çekirdek konusunda hak veriyorum, onu çıkınca tam anlamı ile göreceğiz. Niye çekirdek konusuna (ucuzluğunu göz önüne alarak) bu kadar takmamak gerektiğini de aşağıda açıkladım.
Kısaca, sen GTA V vb. yeni nesil oyunları oynamak istiyorsun, işlemcin en iyisi bile olsa performansı belirleyen ekran kartı olacağından doğru düzgün, oynayamazsın, onun yerine (testlerde belli olduğu gibi) OC potansiyeli olan ekonomik ve sağlam bir işlemci alıp ekran kartını yükseltirsen alacağın performans artar, ileride imkânın olursa da işlemci yükseltirsin. Benim dediğimi yaparsan işlemciye 200 vermiş ve o zararla kurtulmuş oluyorsun ama 750Ti alıp sonra yükseltmek istersen 500 vermiş oluyorsun. Hemde ekran kartını yükseltene kadar oynayacağım oyundan daha düşük performans alıyorsun.
Sonuç : İki çekirdekli olmasına rağmen en azından geçici olarak çok rahatlıkla alınabilecek bir işlemci, onu alıp ekran kartına abanmak, i5 alıp ekran kartını aşağıda tutmaktan iyidir.