2.382,71 TL'ye Toplayacağım Sistem

İyi ancak gereksiz. İşlemci oyun performansına çok etki etmez, onu G3258 alıp ekran kartını yükseltmek daha mantıklı.

Yanlış bilgi vermeyin. Darboğaz sorunları boşunamı oluyor? O zaman en ucuz işlemciyi takıp, ekran kartına abanalım. Bütçe el verdiğince bu saatten sonra 4 çekirdeğin altına inilmez.

Yanlış bilgi vermeyin. Darboğaz sorunları boşunamı oluyor? O zaman en ucuz işlemciyi takıp, ekran kartına abanalım. Bütçe el verdiğince bu saatten sonra 4 çekirdeğin altına inilmez.

İşlemciye OC yapınca Titan X'i bile alıyor merak etme

Çekirdek konusuna gelirsek, işlemci olarak G3258 ekonomik ve tatmin edici bir seçim, yanına orta-yüksek seviye bir ekran kartı takılırsa gayet güzel performans verir. Dx12 ile çok çekirdek konusunda hak veriyorum, onu çıkınca tam anlamı ile göreceğiz. Niye çekirdek konusuna (ucuzluğunu göz önüne alarak) bu kadar takmamak gerektiğini de aşağıda açıkladım.

Kısaca, sen GTA V vb. yeni nesil oyunları oynamak istiyorsun, işlemcin en iyisi bile olsa performansı belirleyen ekran kartı olacağından doğru düzgün, oynayamazsın, onun yerine (testlerde belli olduğu gibi) OC potansiyeli olan ekonomik ve sağlam bir işlemci alıp ekran kartını yükseltirsen alacağın performans artar, ileride imkânın olursa da işlemci yükseltirsin. Benim dediğimi yaparsan işlemciye 200 vermiş ve o zararla kurtulmuş oluyorsun ama 750Ti alıp sonra yükseltmek istersen 500 vermiş oluyorsun. Hemde ekran kartını yükseltene kadar oynayacağım oyundan daha düşük performans alıyorsun.

Sonuç : İki çekirdekli olmasına rağmen en azından geçici olarak çok rahatlıkla alınabilecek bir işlemci, onu alıp ekran kartına abanmak, i5 alıp ekran kartını aşağıda tutmaktan iyidir.

GTA 5 750 Ti GTA 5'te G3258 ile zaten darboğaz yapıyor. Şimdi GTA 5'ten bahsediyoruz 2-3 seneye bütün büyük yapımcıların oyunları istemeye başlayacak.

GTA 5 750 Ti GTA 5'te G3258 ile zaten darboğaz yapıyor. Şimdi GTA 5'ten bahsediyoruz 2-3 seneye bütün büyük yapımcıların oyunları istemeye başlayacak.

Bende ondan bahsediyorum kardeşim zaten Gidipte G3258 ile 5-10 sene kullan demiyorum, 1 bilemedin max. 2 sene kullanılır artık ihtiyaçları karşılamamaya başlar 200TL gibi minimum bir zararla işi kurtarmış olursun, ama gidipte şimdiden işlemciyi yüksek alır ekran kartını alçak bırakırsan yükselen grafiklere yetmeyip yenisine ihtiyaç duyunca 500TL gibi bir zarara giriyorsun.

Titan X bile aliyor dediginiz islemci ile inceleme sirasinda GTX 960 performansi aldilar. BTF4 MP modunda cakilip kaldi islemci. Intel tarafinda oyun icin I3 4160 tercih edilmeli. AMD tarafinda ise FX-8320. G3258 macerasi dolar kurunun artmasi ile sona erdi. G3258 + sogutucu parasina I3 4170 alinabiliyor iken macera aramayin.

Zaten Titan X taksın demiyorum, daha aşağıda ona denk bir kart ile (960, 285) tatmin edici performans ile idare edilebilir, daha sonra işlemci isteğe bağlı güncellenebilir.
Fiyatına bakmadım ancak dediğin gibi i3 o fiyata denk geliyorsa almak çok daha mantıklı.

NOT : Konu sahibi bombayı bıraktı kaçtı

G3258 alayım yetmediği zaman değiştiririm düşüncesiyle fiyatı düşürmüş olmuyorsunuz tam tersine gereksiz zararda oluyorsunuz. Şöyle düşün a dan b ye 3 yolcu taşıyacaksın 40km/s giden bir motosikletlemi 35km/s hızla giden bir otomobillemi daha hızlı taşırsınız ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…