2-4-6 TB HDD tavsiyesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

hayaldeolan

Kilopat
Makaleler
1
2-4-6 TB 7200rpm HDD önerisi verebilir misiniz? Uzun yıllar kullanılabilecek HDD önerisi çok iyi olur. Ben lisede iken bizim hocanın vardı 8 yıldır kullanıyorum demişti ama kaç GB ya da TB diye ve markasını sormadım. Hakikatten böyle sağlam varsa yazabilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hitachi ultrastar (HGST) sıfır olarak bulursan önerebilirim. Son derece sağlamdır. Server kurumlarında hitachi alıyorduk sağlam ve uzun ömürlü diye. Ama piyasada bulmak zor oluyor. Nanokatalog sitesinde mevcut, arayıp öğrenebilirsin.

Hitachi ultrastar (HGST) sıfır olarak bulursan önerebilirim. Son derece sağlamdır. Server kurumlarında hitachi alıyorduk sağlam ve uzun ömürlü diye. Ama piyasada bulmak zor oluyor. Nanokatalog sitesinde mevcut, arayıp öğrenebilirsin.
Teşekkürler. Araştıracağım eğer bir sonuç bulamazsam buraya tekrar cevap eklerim.

Seagate Barracuda alabilirsin, gayet başarılıdır.
Model ve boyut söyler misiniz?
https://www.hgst.com/products/hard-drives Bu bağlantıya tıkladığımız zaman;
371598

Bu sayfa sayfa açılıyor. Hitachi ultrastar (HGST) adı değişip Western Digital (WD) mi oldu?
371599

Son düzenleme:
Western satın aldı o firmayı. Hgst adı altında üretiliyor artık. Nanokatalog sitesinde vardı en son. Teslimat süresine göre alınabilir. Kaliteli ve uzun ömürlü hard disktir.
Peki önerdiğiniz bir model var mı? Mesela şunları bana canlı destekte önerdiler.

Ancak ben burdaki okuma yazma hızı ne anlamadım biliyorsanız yardımcı olur musunuz?
372574

Merhaba,
işlerim dolayısıyla foruma çok fazla giremiyorum, ancak cevap verebildim.

Hitachi Ultrastar 7K6 HUS726T4TALA6L4 4 TB Dahili 3 0B35950 HardDisk - Nanokatalog

Bunu öneririm. Diğerini almanıza gerek yok, bu hard disk benim almak istediğim bir modeldi ancak fiyatı fazla geldiği için alamadım. Uzun ömürlü ve son derece sağlam bir hard disktir kendisi onu biliyorum. Fiyat olarak gücünüz yeterse almanızı öneririm. Ben bir kaç ay önce Seagate barracuda hard disk aldım, 1 TB'lik model. Şimdiden çıt çıt diye kafa sesi gelmeye başladı. Seagate'de güzel marka aslında bana denk gelmedi demek ki. Ellerinde varsa eğer linkini vermiş olduğum hard disk uzun ömürlü bir hard disk olacaktır.

Dostum selamlar fiyatı uygun olsada nanokatalogdan sakın alışveriş yapma, yeni başımıza geldi güzel bir bilgisayar topladık parçalar 1 aydan fazladır gelemedi ödemenin iadesini kavga gürültü 20 günde aldık, harddisk konusunda da birincisi Türkiye distribitörü sağlam bir firmadan alman (iade vb işlemlerin hızlı olmasından kaynaklı).Harddisk sabit durup ve sık sık elektrik kesintisine uğramazsa uzun seneler gider basit bir örnek 10 yıldır kullanılan bir harddisk ile sıfır bir harddisk aynı elektrik kesintisinde arıza yapabilir ve aynı mesafeden düşüşte bozulabilirler, önemli olan sarsıntısız kullanabilmek kasandaki bağlantı noktalarının arasına süngerler koy böylece taşımalarda darbeleri emer ve uzun ömürlü kullanırısın, bir hususda veri kaydedip silmek sürekli harddiske birşeyler kaydedip siliyorsan oda belli zaman sonra ölücek örnek; video montaj yapan biri hafta da 10tb veriyi yazıp silebilir, fakat o harddiski 10 sene kullanamaz bu durumlar içinde server harddiskleri mevcut yüksek miktarda veri akışı oluşan o da ayri ve maliyetli bir konu=)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı