2.4 GHz ve 5 GHz kanal ayarları

Makaleler
9
Daha fazla  
Arkadaşlar beni kanal seçimi konusunda aydınlatırsanız sevinirim.

Bir de birkaç sorum olacak:
1)Frekans arttıkça kararlılık ve bağlantı kalitesi daha doğrusu bağlantıda kopmalar vb. azalır mı?
2)5 GHz'de kanal seçimi konusunda pek bilgi bulamadım düzgün bir şekilde beni aydınlatabilir misiniz?

Şimdiden teşekkürler.

Arkadaşlar beni kanal seçimi konusunda aydınlatırsanız sevinirim.

Bir de birkaç sorum olacak:
1)Frekans arttıkça kararlılık ve bağlantı kalitesi daha doğrusu bağlantıda kopmalar vb. azalır mı?
2)5 GHz'de kanal seçimi konusunda pek bilgi bulamadım düzgün bir şekilde beni aydınlatabilir misiniz?

Şimdiden teşekkürler.

1) Frekans arttıkca bağlantı hızı artar ancak Wi-Fi çekim alanı küçülür hocam ve parazitlenme çok olur.
2) 5GHz kanal seçiminde genelde sıkıntı yaşamazsınız ancak Wi-Fi analyzer isimli programdan bakarak en boş yere atayabilirsiniz.

Mesela ben üst kata 20Hz'de veriyorum interneti normalde 65Mbps hızım ancak 45 alıyor ama sorun olmuyor. 80Hz'de denedim çekim düştü ve hızda düştü çünkü 2 diş çekiyordu onda da 40 falan aldım. Modem çok yakınınızda ise sadece 80Hz'e alın yoksa 20Hz'de dursun daha kararlı ve daha mesafeli bir bağlantı elde edersiniz.

1) Frekans arttıkca bağlantı hızı artar ancak Wi-Fi çekim alanı küçülür hocam ve parazitlenme çok olur.
2) 5GHz kanal seçiminde genelde sıkıntı yaşamazsınız ancak Wi-Fi analyzer isimli programdan bakarak en boş yere atayabilirsiniz.

Mesela ben üst kata 20Hz'de veriyorum interneti normalde 65Mbps hızım ancak 45 alıyor ama sorun olmuyor. 80Hz'de denedim çekim düştü ve hızda düştü çünkü 2 diş çekiyordu onda da 40 falan aldım. Modem çok yakınınızda ise sadece 80Hz'e alın yoksa 20Hz'de dursun daha kararlı ve daha mesafeli bir bağlantı elde edersiniz.

Hocam öncelikle gayet aydınlatıcı bir yazı olmuş teşekkür ediyorum size. Öğrenmek istediğim her şeyi öğrendim. Sağ olun iyi akşamlar dilerim.

Hocam kusura bakmayın rahatsız ediyorum ama 5 GHz'de 112. kanal a aldım pingim bir nebze arttı. Önceden 48.kanaldaydı. Hocam pingimi düşürmek istiyorum şimdi herhangi bir tavsiyen olabilir mi? Kanalı 36'ya düşürsem pingim düzelir mi?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı