2.4GHz ve 5GHz hangisini tercih etmeliyim?

Lacia

Decapat
Katılım
4 Haziran 2021
Mesajlar
115
Çözümler
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba. Türk Telekom kullanıyorum ve modem iki bağlantı tipini de destekliyor. 35Mbps paketi mevcut, hem 2.4 hem de 5GHz olana bağlanıp Speedtest yaptım fakat hız ikisinde de aynı. Evde genelde 5GHz desteklemeyen cihazlar olduğu için genelde 2.4GHz kullanılıyor ve ayrıdan modeme yük bindireceğini düşündüğüm için 5GHz hizmetini kapattım. Sizce doğru bir karar mı vermişim yoksa yanlış mı? Teşekkürler.
(Genelde download lazım oluyor, ping gereksinimine ihtiyaç duymuyorum)
 
5g evin içinde modeme yakın bir şekilde çektiği sürece kullanmalısın . Çünkü 35 mbps değerin yüzde minimum yüzde 80 90 kısmını modem sana bu frekanstan veriyor. 2.4g de modeme uzak olduğunu durumlarda kullanmalısın . Bu frekans da genel olarak yüzde 30 ile 70 arasi verim veriyor. 2.4g yapmalarının sebebi bazı cihazların henüz 5g destekli cihazlar olmaması . Bir diğer nedeni ise malum modemi tek evde değil dışarıda da kullanabiliyoruz evin dışında . Veya modeme baya uzak yerlerde. Bu durumda 5g çekmiyor ismi görünmüyor. Fakat 2.4g hala çekiyor. Nedeni ise 5 g nin mesafe olarak az çekmesi . 2.4g nin mesafe olarak çok çekmesi . Yani 5g mesafe olarak az fakat hizi çok daha yüksek. 2.4g mesafe olarak yüksek ama hızı daha düşük diyebiliriz.
 
5G evin içinde modeme yakın bir şekilde çektiği sürece kullanmalısın. Çünkü 35 Mbps değerin yüzde minimum yüzde 80 90 kısmını modem sana bu frekanstan veriyor. 2.4G de modeme uzak olduğunu durumlarda kullanmalısın. Bu frekans da genel olarak yüzde 30 ile 70 arasi verim veriyor. 2.4G yapmalarının sebebi bazı cihazların henüz 5G destekli cihazlar olmaması. Bir diğer nedeni ise malum modemi tek evde değil dışarıda da kullanabiliyoruz evin dışında. Veya modeme bayağı uzak yerlerde. Bu durumda 5G çekmiyor ismi görünmüyor. Fakat 2.4G hala çekiyor. Nedeni ise 5 gnin mesafe olarak az çekmesi. 2.4G'nin mesafe olarak çok çekmesi. Yani 5G mesafe olarak az fakat hizi çok daha yüksek. 2.4G mesafe olarak yüksek ama hızı daha düşük diyebiliriz.

Anladım teşekkür ederim hocam :)
 

Geri
Yukarı