2/4TB M.2 SSD önerisi

Sleipnir

Hectopat
Daha fazla  
1 TB SSD'im var ama anakartim ikinci slotu da var.
Depolama yetmiyor, söyle 2TB veya 4TB almak istiyorum ama 4TB baya pahalı geldi. Yapay zeka yüzünden SSD'lere zam gelmeden ne alayım?
Samsung 990 PRO vardı ama gerekli mi?

@yusuf7878 hocam öneriniz ne? Şunu alayım mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Depolama yetmiyor, söyle 2TB veya 4TB almak istiyorum ama 4TB baya pahalı geldi. Yapay zeka yüzünden SSD'lere zam gelmeden ne alayım?

Anakart modeliniz nedir?

2TB alacaksanız tartışmasız en F/P bu:
https://www.akakce.com/ssd/en-ucuz-...ceria-pro-2tb-m-2-disk-fiyati,1630047010.html

4TB olarakta bu:
Amazon.com.tr

Samsung hiç F/P değil doğrusu, komple fahiş.

Anakart modeliniz nedir?
MSI MB B650 GAMING Plus
2TB alacaksanız tartışmasız en F/P bu:
https://www.akakce.com/ssd/en-ucuz-...ceria-pro-2tb-m-2-disk-fiyati,1630047010.html

4TB olarakta bu:
Amazon.com.tr

Samsung hiç F/P değil doğrusu, komple fahiş.
Güzelmiş, 4TB alsam sorun çıkar mı? Bazıları TB ne kadar fazlaysa o kadar gecikme oluyor diyordu. Yani hep 1-2 TB öneriliyor, ondan merak ettim.

MSI MB B650 GAMING Plus

Güzelmiş, 4TB alsam sorun çıkar mı? Bazıları TB ne kadar fazlaysa o kadar gecikme oluyor diyordu. Yani hep 1-2 TB öneriliyor, ondan merak ettim.
4TB pek isteyen olmayınca genellikle 1,2TB öneri oluyor. 4TB ile gecikme artacağını sanmıyorum hatta TB arttıkça DRAM boyutu ve SLC önbelleği büyüdüğü için daha performanslı oluyor. Tabi "4 > 2 ile 2+2 = 4" mantığı.

İşin kötü kısmı sadece NAND başına daha çok yük binmesi. Ayrıca bir sorun olması durumunda 4TB'nin komple çöp olması.

4TB pek isteyen olmayınca genellikle 1,2TB öneri oluyor. 4TB ile gecikme artacağını sanmıyorum hatta TB arttıkça DRAM boyutu ve SLC önbelleği büyüdüğü için daha performanslı oluyor. Tabi "4 > 2 ile 2+2 = 4" mantığı.

İşin kötü kısmı sadece NAND başına daha çok yük binmesi. Ayrıca bir sorun olması durumunda 4TB'nin komple çöp olması.
Fazla oyun vs. yukleyen biriyim ya. Sen böyle söyleyince korktum, almayayım mi 4TB?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı