2.5" HDD'yi USB 3.0 olarak sabit disk gibi kullanmak

MasterKush

Decapat
Daha fazla  
Başlıkta belirttiğim gibi içinde birçok oyun olan SATA3 ile bağlı olan HDD'yi bilgisayarıma anlık takılmalar yaşattığı için USB 3.0 ile bağlayıp bilgisayarın dahili bir parçası gibi kullanmak istiyorum. Bu şekilde kullanmanın hız açısından bir dezavantajı var mıdır? Ayrıca dönüştürücü tavsiyesi vermek isteyen var mı? İşletim sistemimin SSD'de yüklü olduğunu da belirteyim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Başlıkta belirttiğim gibi içinde birçok oyun olan SATA3 ile bağlı olan HDD'yi bilgisayarıma anlık takılmalar yaşattığı için USB 3.0 ile bağlayıp bilgisayarın dahili bir parçası gibi kullanmak istiyorum. Bu şekilde kullanmanın hız açısından bir dezavantajı var mıdır? Ayrıca dönüştürücü tavsiyesi vermek isteyen var mı? İşletim sistemimin SSD'de yüklü olduğunu da belirteyim.

Hız düşebiliyor. İhtiyaç varsa neden alınmasın?

Bu arada @Yener K. hocamın dediği gibi takılma dönüştürücü ile çözülemez bir şey.

USB ile daha yavaş çalışır. Anlık takılma HDD kaynaklı ise zaten sorunu vardır. USB ile bu sorunu çözemezsiniz.

USB ile daha yavaş çalışır. Anlık takılma HDD kaynaklı ise zaten sorunu vardır. USB ile bu sorunu çözemezsiniz.

Sadece HDD'nin içindeki dosyaları kullanırken değil nadiren de olsa internette gezinirken de takılma olabiliyor. Mesela masaüstündeki bir simgeyi tutup sürüklerken bile olabiliyor. Yeni bir HDD ya da SSD almadan bu sorunu çözmek istiyorum. HDD'ye birçok tarama yaptırdım ama herhangi bir sorun çıkmadı.
Ayrıca şunu da belirteyim HDD'yi çıkarıp bilgisayarı sadece SSD ile kullanmayı denedim ve sorun ortadan kalktı. Ama HDD takılıyken SSD'de yüklü olan CS:GO oynarken takılma olabiliyor.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı